időjárás 17°C Medárd 2023. június 8.
logo

Rakétatámadást hajtottak végre az ukránok Herszonban + videó

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.07.12. 12:12 2022.07.12. 12:44
Rakétatámadást hajtottak végre az ukránok Herszonban + videó

Rakétatámadást intéztek kedd hajnalban az ukrán erők a dél-ukrajnai Herszon régióban lévő, oroszok által ellenőrzött Nova Kahovka város térségében, legalább hét ember meghalt és 70 megsebesült − közölték az oroszok által beiktatott helyi szervek. Az odesszai ukrán közigazgatás szóvivője arról számolt be, hogy megsemmisítettek egy orosz lőszerraktárt a városban.

A közösségi médiában közzétett felvételek szerint sűrű füst lepte el a területet, az éjszakai égbolton pedig hatalmas tűzgolyó jelent meg. Az utcákon szétszórt törmelék és kiégett épületek látszottak. A TASZSZ orosz hírügynökség idézte Vlagyimir Leontyijevet, az Oroszország által beiktatott kahovkai kerületi katonai-polgári közigazgatás vezetőjét, aki szerint sokan vannak a még romok között is. A sebesülteket kórházba szállítják, de közülük is sokan a lakásaikban és házaikban rekedtek − tette hozzá.

Tájékoztatása szerint Ukrajna az Egyesült Államok által szállított HIMARS rakétákkal csapott le, ezekkel olyan raktárakat semmisítettek meg, amelyekben salétromot tároltak − ebből a vegyületből lőport is lehet készíteni −, és nagy robbanást okoztak.

Ukrán tisztviselők is közölték, hogy erőik megsemmisítettek egy orosz lőszerraktárt Nova Kahovkában. Szerhij Bratcsuk, az odesszai közigazgatás szóvivője a Telegram-csatornáján azt írta, hogy Nova Kahovkában egy lőszerraktárral kevesebb van. A város vízerőműve nem sérült meg − idézte a RIA Novosztyi orosz hírügynökség Kirill Sztremuszovot, az orosz ellenőrzésű herszoni közigazgatás helyettes vezetőjét.

Borítókép: a HIMARS működés közben (Fotó:U.S. Army National Guard)

Háború Ukrajnában

Major bomb attack on nuclear power plant could cause disaster

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.