Rakétatámadást hajtottak végre az ukránok Herszonban + videó

Orosz beszámolók szerint a támadásnak legkevesebb hét halottja és hetven sebesültje van.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 07. 12. 12:12
NC GUARD COMPLETES EXERCISE ANAKONDA 16 DEPLOYMENT TO POLAND
160616-Z-OU450-001 Fotó: Sgt. 1st Class Robert Jordan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rakétatámadást intéztek kedd hajnalban az ukrán erők a dél-ukrajnai Herszon régióban lévő, oroszok által ellenőrzött Nova Kahovka város térségében, legalább hét ember meghalt és 70 megsebesült − közölték az oroszok által beiktatott helyi szervek. Az odesszai ukrán közigazgatás szóvivője arról számolt be, hogy megsemmisítettek egy orosz lőszerraktárt a városban.

A közösségi médiában közzétett felvételek szerint sűrű füst lepte el a területet, az éjszakai égbolton pedig hatalmas tűzgolyó jelent meg. Az utcákon szétszórt törmelék és kiégett épületek látszottak. A TASZSZ orosz hírügynökség idézte Vlagyimir Leontyijevet, az Oroszország által beiktatott kahovkai kerületi katonai-polgári közigazgatás vezetőjét, aki szerint sokan vannak a még romok között is. A sebesülteket kórházba szállítják, de közülük is sokan a lakásaikban és házaikban rekedtek − tette hozzá.

Tájékoztatása szerint Ukrajna az Egyesült Államok által szállított HIMARS rakétákkal csapott le, ezekkel olyan raktárakat semmisítettek meg, amelyekben salétromot tároltak − ebből a vegyületből lőport is lehet készíteni −, és nagy robbanást okoztak.

Ukrán tisztviselők is közölték, hogy erőik megsemmisítettek egy orosz lőszerraktárt Nova Kahovkában. Szerhij Bratcsuk, az odesszai közigazgatás szóvivője a Telegram-csatornáján azt írta, hogy Nova Kahovkában egy lőszerraktárral kevesebb van. A város vízerőműve nem sérült meg − idézte a RIA Novosztyi orosz hírügynökség Kirill Sztremuszovot, az orosz ellenőrzésű herszoni közigazgatás helyettes vezetőjét.

Borítókép: a HIMARS működés közben (Fotó:U.S. Army National Guard)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.