Szergej Lavrov a nemzetközi jog védelmére szólította fel a nemzetközi közösséget

Az orosz külügyminiszter erről vietnami hivatali partnerével folytatott egyeztetésekor beszélt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 07. 06. 9:33
LAVROV, Szergej
Moszkva, 2022. június 6. Az orosz külügyminisztérium sajtószolgálata által közreadott képen Szergej Lavrov orosz külügyminiszter internetes sajtóértekezletet tart Moszkvában 2022. június 6-án. Lavrov 6-án és 7-én Szerbiába látogatott volna, de az Ukrajna elleni orosz támadás miatt Montenegró, Észak-Macedónia és Bulgária lezárta légterét az orosz külügyminisztert szállító repülõgép elõtt. MTI/AP/Az orosz külügyminisztérium sajtószolgálata Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzetközi jog védelmére szólította fel a nemzetközi közösséget szerdán Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, mivel a világ bonyolult módon fejlődik. Lavrov erről a vietnami fővárosban, Hanoiban beszélt, vietnami hivatali partnerével, Bui Thanh Sonnal folytatott egyeztetése során beszélt. Kijelentése olyan időszakban hangzott el, amikor a nyugati országok azt vetik Moszkva szemére, hogy Ukrajna megtámadásával megsértette a nemzetközi jogot. Az Európai Unió vezetői sürgetik az orosz kormányt, tartsa be a nemzetközi bíróság azon végzését, amely felszólította Oroszországot, hogy vonuljon ki Ukrajnából.

Vietnam kulcsfontosságú partnere Oroszországnak a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetségében, a két ország kapcsolatai a történelmen és az igazságért folytatott közös harcukon alapulnak

− hangoztatta Lavrov a találkozón.

A két államot a szovjet korszakra visszanyúló szoros kapcsolatok fűzik össze, és Hanoi eddig nem ítélte el Oroszország ukrajnai háborúját. Az orosz külügyminiszter a héten Indonéziába repül, ahol részt vesz majd a világ legfejlettebb és legnagyobb feltörekvő gazdaságait tömörítő G20 csoport külügyminisztereinek találkozóján.

Borítókép: Szergej Lavrov orosz külügyminiszter internetes sajtóértekezletet tart Moszkvában 2022. június 6-án (Fotó: MTI/AP/Az orosz külügyminisztérium sajtószolgálata)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.