időjárás 37°C Huba 2022. augusztus 19.
logo

Elmarad a szombat reggeli légi parádé, a tűzijátékról holnap délben döntenek

Szergej Lavrov a nemzetközi jog védelmére szólította fel a nemzetközi közösséget

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.07.06. 09:33
Szergej Lavrov a nemzetközi jog védelmére szólította fel a nemzetközi közösséget

A nemzetközi jog védelmére szólította fel a nemzetközi közösséget szerdán Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, mivel a világ bonyolult módon fejlődik. Lavrov erről a vietnami fővárosban, Hanoiban beszélt, vietnami hivatali partnerével, Bui Thanh Sonnal folytatott egyeztetése során beszélt. Kijelentése olyan időszakban hangzott el, amikor a nyugati országok azt vetik Moszkva szemére, hogy Ukrajna megtámadásával megsértette a nemzetközi jogot. Az Európai Unió vezetői sürgetik az orosz kormányt, tartsa be a nemzetközi bíróság azon végzését, amely felszólította Oroszországot, hogy vonuljon ki Ukrajnából.

Vietnam kulcsfontosságú partnere Oroszországnak a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetségében, a két ország kapcsolatai a történelmen és az igazságért folytatott közös harcukon alapulnak

− hangoztatta Lavrov a találkozón.

A két államot a szovjet korszakra visszanyúló szoros kapcsolatok fűzik össze, és Hanoi eddig nem ítélte el Oroszország ukrajnai háborúját. Az orosz külügyminiszter a héten Indonéziába repül, ahol részt vesz majd a világ legfejlettebb és legnagyobb feltörekvő gazdaságait tömörítő G20 csoport külügyminisztereinek találkozóján.

Borítókép: Szergej Lavrov orosz külügyminiszter internetes sajtóértekezletet tart Moszkvában 2022. június 6-án (Fotó: MTI/AP/Az orosz külügyminisztérium sajtószolgálata)

Háború Ukrajnában

Amerikai fegyverekkel is lőhetik a Krímet

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.