Újból benyújtotta lemondását Mario Draghi olasz miniszterelnök

A miniszterelnök szerdán megnyerte a bizalmi szavazást a szenátusban, de elveszítette a parlamenti többség támogatását.

MTI
2022. 07. 21. 11:11
DRAGHI, Mario
Róma, 2021. december 22. Mario Draghi olasz miniszterelnök évzáró sajtótájékoztatót tart Rómában 2021. december 22-én. MTI/EPA/ANSA/Riccardo Antimiani Fotó: Riccardo Antimiani
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újból benyújtotta lemondását Mario Draghi olasz miniszterelnök csütörtökön, miután kudarcba fulladt a kormánykoalíció újjáélesztésére tett kísérlete.

Sergio Mattarella olasz államfő „tudomásul vette” Draghi lemondását, és arra kérte a távozó miniszterelnököt, hogy a továbbiakban ügyvivő kormányfőként folytassa munkáját 

– írta közleményében a római elnöki hivatal.

A miniszterelnök szerdán megnyerte a bizalmi szavazást a szenátusban, de elveszítette a parlamenti többség támogatását, miután a kormánykoalíció három tagja, a Hajrá, Olaszország (FI), a jobboldali Liga, illetve az Öt Csillag Mozgalom (M5S) megtagadta a részvételt a voksoláson.

Draghi múlt héten mondott le először, azt követően, hogy az M5S kivonult a kormány energiacsomagjáról tartott szenátusi szavazásról. Mattarella akkor elutasította lemondását.

 

 

Borítókép: Mario Draghi ismét lemondott. (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Riccardo Antimiani)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.