időjárás 1°C Taksony 2023. november 29.
logo

A Donbaszba látogatott Dmitrij Medvegyev volt orosz államfő

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.08.12. 10:13 2022.08.12. 10:19
A Donbaszba látogatott Dmitrij Medvegyev volt orosz államfő

Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese a Donbaszba látogatott, hogy a térség biztonságát megvizsgálja.

Helyi idő szerint csütörtökön közzétett Telegram-üzenetében Medvegyev arról tájékoztatott, hogy találkozott a régió vezetőivel, és Vlagyimir Putyin orosz elnök nevében találkozót vezetett a Donbasz biztonságát garantáló legfontosabb intézkedésekről.

A találkozón a főbb orosz rendvédelmi szervek vezetői, az elnöki kabinet egy helyettes vezetője és az építésügyi miniszter megvitatták a Donbasz gazdasági és társadalmi fejlődésével kapcsolatos kérdéseket.

Medvegyev közölte, hogy a résztvevők különös figyelmet szenteltek a donbaszi törvények összehangolására az orosz törvényhozással, az infrastruktúra és a kórházak  helyreállítására, az új iskolaévre való készülődésre, társadalmi problémákra és a lakosság támogatására.

A február 24-én indult orosz hadművelet következtében az orosz csapatok és szövetségeseik több térséget is ellenőrzésük alá vontak Ukrajna déli részén, ahol saját közigazgatási szerveket hoztak létre. Értesülések szerint Donyeckben, Luhanszkban, Herszonban és Zaporizzsjában is terveznek népszavazást az Oroszországhoz csatlakozásról.

 

Borítókép: Dmitrij Medvegyev volt kormányfő, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese látogatást tesz az Orenburgi területen lévő Tock katonai bázison 2022. augusztus 5-én (Fotó: MTI/AP/Szputnyik/Pool/Jekatyerina Stukina)

Háború Ukrajnában

Mindenki sorra kerül – új mozgósítási törvénnyel készül Kijev

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.