A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Drónt lőttek le az orosz fekete-tengeri flotta krími épülete felett + videó

Az oroszok Ukrajnát okolják a támadással.

MTI
2022. 08. 20. 13:16
Majszkoje, 2022. augusztus 16. Füst gomolyog a helyszín fölött 2022. augusztus 16-án, miután egy diverzánsakció következtében felrobbant egy orosz katonai lõszerraktár az Ukrajnától Oroszországhoz elcsatolt Krímben, a Dzsankoj járásbeli Majszkoje falunál. Orosz források szerint súlyos sebesülés nem történt, több mint háromezer embert kiköltöztettek otthonából. MTI/AP Fotó: -
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Ukrajnától 2014-ben elcsatolt, orosz ellenőrzésű Krímben szombat reggel robbanás hallatszott, miután egy lelőtt drón roncsai a hatóságok szerint az orosz hadsereg fekete-tengeri flottájának szevasztopoli személyzeti épületébe csapódtak.

A flotta légvédelme lőtte le a drónt 

– közölte Mihail Razvozsajev, a város orosz közigazgatásának vezetője. Beszámolója szerint a drón darabjai a tetőre zuhantak és elégtek. Az esetnek nem voltak áldozatai. A tisztviselő közzétett egy fotót a megsemmisült tetőről, egyben Ukrajnát okolta a támadás  – Maradjanak nyugodtak, és ha lehet, maradjanak otthon a következő egy órában – írta Razvozsajev a Telegram közösségi oldalon, hozzátéve, hogy nem keletkeztek súlyos károk.

A szevasztopoli közigazgatási vezető szerint július végén már becsapódott egy drón az épület udvarán. Akkor a hivatalos tájékoztatás szerint öten megsérültek a betört ablakok üvegszilánkjaitól. Mindannyian orvosi ellátásban részesültek. Ukrajna tagadta, hogy köze lett volna a támadáshoz. A héten a Krímben felrobbant egy orosz lőszerraktár, és csütörtökön drónokat lőttek le a krími Kercs város felett.

Az ukrán vezetés anélkül, hogy nyíltan vállalta volna a felelősséget a támadásokért, azt mondta, a jövőben további robbantásokra lehet számítani, egyben hozzátette, a Krím nem biztonságos hely.

Az orosz hatóságok az elmúlt napokban többször is beszámoltak arról, hogy drónokat semmisítettek meg a fekete-tengeri félszigeten.

 

Borítókép: Füst gomolyog a helyszín fölött 2022. augusztus 16-án, miután egy diverzánsakció következtében felrobbant egy orosz katonai lőszerraktár az Ukrajnától Oroszországhoz elcsatolt Krímben, a Dzsankoj járásbeli Majszkoje falunál (Fotó: MTI/AP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.