Mátyás 2024. február 24.
logo

Drónt lőttek le az orosz fekete-tengeri flotta krími épülete felett + videó

MTI
2022.08.20. 13:16 2022.08.20. 13:21
Drónt lőttek le az orosz fekete-tengeri flotta krími épülete felett + videó

Az Ukrajnától 2014-ben elcsatolt, orosz ellenőrzésű Krímben szombat reggel robbanás hallatszott, miután egy lelőtt drón roncsai a hatóságok szerint az orosz hadsereg fekete-tengeri flottájának szevasztopoli személyzeti épületébe csapódtak.

A flotta légvédelme lőtte le a drónt 

– közölte Mihail Razvozsajev, a város orosz közigazgatásának vezetője. Beszámolója szerint a drón darabjai a tetőre zuhantak és elégtek. Az esetnek nem voltak áldozatai. A tisztviselő közzétett egy fotót a megsemmisült tetőről, egyben Ukrajnát okolta a támadás  – Maradjanak nyugodtak, és ha lehet, maradjanak otthon a következő egy órában – írta Razvozsajev a Telegram közösségi oldalon, hozzátéve, hogy nem keletkeztek súlyos károk.

A szevasztopoli közigazgatási vezető szerint július végén már becsapódott egy drón az épület udvarán. Akkor a hivatalos tájékoztatás szerint öten megsérültek a betört ablakok üvegszilánkjaitól. Mindannyian orvosi ellátásban részesültek. Ukrajna tagadta, hogy köze lett volna a támadáshoz. A héten a Krímben felrobbant egy orosz lőszerraktár, és csütörtökön drónokat lőttek le a krími Kercs város felett.

Az ukrán vezetés anélkül, hogy nyíltan vállalta volna a felelősséget a támadásokért, azt mondta, a jövőben további robbantásokra lehet számítani, egyben hozzátette, a Krím nem biztonságos hely.

Az orosz hatóságok az elmúlt napokban többször is beszámoltak arról, hogy drónokat semmisítettek meg a fekete-tengeri félszigeten.

 

Borítókép: Füst gomolyog a helyszín fölött 2022. augusztus 16-án, miután egy diverzánsakció következtében felrobbant egy orosz katonai lőszerraktár az Ukrajnától Oroszországhoz elcsatolt Krímben, a Dzsankoj járásbeli Majszkoje falunál (Fotó: MTI/AP)

Háború Ukrajnában

Közeledik az ukrajnai háború kitörésének második évfordulója, reagált a kormány

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.