Ferenc pápával beszélt telefonon Volodimir Zelenszkij

Az egyházfő szeptember 13-án esedékes kazahsztáni látogatása előtt Kijevbe kíván utazni.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 08. 13. 9:27
FERENC pápa; SZENT VI. PÁL
Vatikánváros, 2022. augusztus 10. Ferenc pápa heti általános audienciájára érkezik a Vatikán VI. Pál pápa termében 2022. augusztus 10-én. MTI/EPA-ANSA/Giuseppe Lami Fotó: Giuseppe Lami
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ferenc pápával tárgyalt telefonon az ukrán elnök – derült ki Volodimir Zelenszkij pénteki Twitter-üzenetéből.

Beszéltem az egyházfővel. Tájékoztattam őt az Ukrajna elleni orosz agresszióról, Oroszország szörnyű bűntetteiről

– írta.

– Hálás vagyok a pápának Ukrajnáért mondott imáiért. Népünknek szüksége van a világ spirituális vezetőinek támogatására, akiknek el kell juttatniuk a világhoz az igazságot az agresszor által Ukrajnában elkövetett horrorisztikus cselekményekről – olvasható a bejegyzésben.

A múlt hét végén Ukrajna vatikáni nagykövete közölte, hogy a pápa szeptember 13-án esedékes kazahsztáni látogatása előtt Kijevbe kíván utazni.

A Vatikán nem erősítette meg az esetleges látogatást, bár a pápa többször is elmondta, Ukrajnába utazna, hogy a konfliktus befejezését szorgalmazza.

Borítókép: Ferenc pápa heti általános audienciájára érkezik a Vatikán VI. Pál pápa termében 2022. augusztus 10-én (Fotó: MTI/EPA-ANSA/Giuseppe Lami)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.