időjárás 18°C Aurél 2022. október 5.
logo

Kővel dobta meg egy migráns a Salvini-párti képviselőt, aki kórházba került

Forrás: 888
2022.08.16. 08:29 2022.08.16. 09:30
Kővel dobta meg egy migráns a Salvini-párti képviselőt, aki kórházba került

Claudia Gobbato, a Liga párt képviselője a családjával tartott nyári vakációra, amikor egy 22 éves egyiptomi bevándorló egy követ dobott a járművéhez, amely betörte a szélvédőt, és az üveg a szemébe csapódott – olvasható a 888.hu cikkében.

Az eset péntek reggel fél tíz körül történt Olaszország fontos és forgalmas A1-es, az Autostrada del Sole néven ismert autópályáján, Lodi és Casalpusterlengo között. Két 22 és 65 éves férfi is megsérült az egyiptomiak által a járművekre dobált tárgyak miatt – írja az Il Giornale.

Az egyiptomi migráns állítólag egy nagy sebességű vonaton utazott, amikor meghúzta a vészféket és leszállt, majd a forgalmas autópályára tartott, ahol köveket kezdett dobálni többek között egy másik vonatra is megállásra kényszerítve azt, és késéseket okozott a Milánó–Bologna vonalon.

Amikor a rendőrség a helyszínre érkezett, a 22 éves férfi azzal fenyegetőzött, hogy egy éles tárggyal megöli magát, de a rendőrök sokkolóval megfékezték.

 

Összesen legalább húsz járművet érintett a migráns akciója.

 

Letartóztatását követően az egyiptomit egy codognói mentális egészségügyi központba szállították, Domenico Chiaro ügyész pedig kijelentette, hogy a férfinek különböző vádakkal kell szembenéznie, többek között a közlekedésbiztonságiak megtámadásával.

A Liga vezetője, Matteo Salvini a Twitteren kommentálta az esetet, mondván:

 

Szolidaritás az érintettekkel, egy ölelés a Liga egyik édesanyjának, aki megsérült az üvegszilánkoktól. Alig várom, hogy visszatérjen némi biztonság ebbe az országba.

 

Ehhez hasonló eset történt már az elmúlt hónapokban is, amikor egy migráns egy machetével elkövetett támadásban vett részt Torinóban.

A 28 éves marokkói állítólag szintén mentális problémákkal küzdött, és több más erőszakos incidensben is részt vett a június eleji felvételek elkészülte előtt.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Flickr)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.