Külföldi tűzoltók segítenek a franciaországi erdőtüzek oltásában

Kedd óta több mint 74 négyzetkilométernyi területet perzseltek fel a lángok.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 08. 12. 12:51
Belin-Beliet, 2022. augusztus 11. Erdõtûzben leégett fenyõfák és tûzoltóautó a délnyugat-franciaországi Gironde megyében fekvõ Belin-Beliet falu környékén 2022. augusztus 11-én. A térségben másodszor pusztító erdõtûzben házak égtek le, több ezer ember kényszerült otthona elhagyására. MTI/EPA/Caroline Blumberg Fotó: Caroline Blumberg
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Külföldi tűzoltók érkeztek Franciaországba pénteken, hogy segítsenek az erdőtüzek oltásában. Németország, Románia, Lengyelország és Ausztria több mint 360 tűzoltóval és 100 szárazföldi járművel támogatja Franciaországot, míg Svédország és Görögország repülőkkel segít.

A délnyugat-franciaországi Gironde megyében erdőtűz pusztít. Kedd óta több mint 74 négyzetkilométernyi területet perzseltek fel a lángok, és legalább tízezren kényszerültek otthonuk elhagyására. A dél-franciaországi Lozere és Aveyron megyében is lángolnak az erdők. A nyugati országrészben fekvő Maine-et-Loire megyében több mint ezerkétszáz hektár égett le. Európa többi részéhez hasonlóan Franciaország is egymást követő hőhullámoktól és súlyos aszálytól szenved. Országszerte erdőtüzek tucatjai pusztítanak, közöttük legalább négy súlyos tűzvész.

Hatalmas tűz pusztít Hawaii Nagy Szigetén is, noha házakat nem fenyeget, az erős szél és az extrém szárazság megnehezíti az oltást. Több mint 39 négyzetkilométer égett le csütörtökig. A tűz hetekkel ezelőtt kezdődött, és addig izzott, amíg ezen a héten az erős szelek fel nem lobbantották a lángokat. A területen bokrok és füves rétek az uralkodó növényzet, amelyek a tartós aszály miatt kiszáradtak.

 

Borítókép: erdőtűzben leégett fenyőfák és tűzoltóautó a délnyugat-franciaországi Gironde megyében fekvő Belin-Beliet falu környékén 2022. augusztus 11-én (Fotó: MTI/EPA/Caroline Blumberg)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.