Nem csupán bosszúra vágyik a meggyilkolt Darja Dugina apja

Vlagyimir Putyin orosz elnök is reagált a gyilkosságra.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 08. 22. 19:42
Alexander Dugin during a Serb March in support of Serbia's territorial integrity in Moscow
Serb March in Moscow Fotó: KRIVOBOK RUSLAN Forrás: Europress/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alekszandr Dugin nevében hétfőn nyilatkozat jelent meg Konsztantyin Malofejevnek, a Cargrad médiacsoport igazgatótanácsa elnökének a Telegram-csatornáján, miszerint az orosz népet nem lehet megtörni, így Darja Dugina gyilkosai nem fogják elérni, amit akartak. Dugin szerint a lányát, aki „soha nem szólított fel erőszakra vagy háborúra, Oroszország ellenségei alattomosan, sunyi módon ölték meg”. 

A szívünk nem pusztán bosszúra vagy megtorlásra szomjas. Ez túl sekélyes volna, nem orosz. Mi kizárólag a győzelmünket akarjuk… Győzzenek hát, kérem! 

–  írta Dugin.

Vlagyimir Putyin orosz elnök táviratban fejezte ki részvétét a meggyilkolt Darja Dugina családjának, aljas és kegyetlen bűnténynek nevezte a történteket. Putyin szerint Dugina újságíróként, tudósként, filozófusként és haditudósítóként becsületesen szolgálta a népet és a hazát, a tetteivel bizonyította, mit jelent orosz hazafinak lenni.

A gyilkossággal kapcsolatban Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt írta vasárnap este, hogy ha bebizonyosodik az ukrán nyomra vonatkozó verzió, akkor már „a kijevi rezsim által megvalósított állami terrorizmus politikájáról kell beszélni”. A hivatalos ukrán szervek elhatárolódtak a történtektől.

Borítókép: Aleszandr Dugin (Fotó: Europress/AFP/Krivobok Ruslan)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.