időjárás 3°C Melinda , Vivien 2023. december 2.
logo

Többen meghaltak tüzérségi támadásokban Dnyipropetrovszk megyében

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.08.10. 11:06 2022.08.10. 14:07
Többen meghaltak tüzérségi támadásokban Dnyipropetrovszk megyében

Legalább tizenhárman meghaltak és többen megsebesültek az Ukrajna keleti részén található Dnyipropetrovszk megyében az éjszaka folyamán zajló tüzérségi támadásokban – közölte Valentin Reznyicsenko kormányzó szerdán.

Marhanecben több mint húsz épületben keletkezett kár – mondta el a tisztségviselő. Egy szállót, két iskolát, egy koncerttermet, a városháza épületét és egyéb adminisztratív épületeket is eltaláltak.
Reznyicsenko hozzáfűzte: a támadásban egy áramvezeték is megrongálódott, így ezrek maradtak elektromosság nélkül.


Marhanec Zaporizzsja közelében található, a Dnyeper másik partján.
Egy közeli faluban lakóházakat és gázvezetékeket rongált meg az orosz támadás, mintegy ezren maradtak gáz nélkül.

A támadást Grad rakéta-sorozatvetőkkel hajtották végre. Reznyicsenko szerint az éjszaka körülbelül nyolcvan rakétát lőttek ki lakónegyedekre.

Mindeközben Mihajlo Podoljak ukrán elnöki tanácsadó tagadta, hogy Ukrajnának köze lenne a Krím félszigeten kedden történt robbanáshoz. Podoljak szerint maguk az oroszok, vagy esetleg partizánok lehetnek felelősek a krími Novofjodorovka melletti reptéren egy repülőgéplőszert tároló raktárban történt robbanássorozatért. Orosz védelmi források szerint a robbanások a tűzvédelmi szabályok megsértése miatt következhettek be.

 

Borítókép: Olekszij, egy 11 éves helybeli fiú játékpuskával a kezében köszönti a BM-21 Grad rakéta-sorozatvető rendszert szállító ukrán katonákat, miközben ellenőrző pontosat játszik a kelet-ukrajnai Harkivi területen húzódó orosz front közelében 2022. augusztus 2-án (Fotó: MTI/AP/Jevhen Maloletka)

Háború Ukrajnában

Bolgár szakértő: Zelenszkij egyre idegesebb

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.