Többen meghaltak tüzérségi támadásokban Dnyipropetrovszk megyében

Több mint húsz épület és egy gázvezeték is megrongálódott.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 08. 10. 11:06
null
Harkiv, 2022. augusztus 3. Olekszij, egy 11 éves helybeli fiú játékpuskával a kezében köszönti a BM-21 Grad rakéta-sorozatvetõ rendszert szállító ukrán katonákat, miközben elelnõrzõpontosat játszik a kelet-ukrajnai Harkivi területen húzódó orosz front közelében 2022. augusztus 2-án. MTI/AP/Jevhen Maloletka Fotó: Jevhen Maloletka
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legalább tizenhárman meghaltak és többen megsebesültek az Ukrajna keleti részén található Dnyipropetrovszk megyében az éjszaka folyamán zajló tüzérségi támadásokban – közölte Valentin Reznyicsenko kormányzó szerdán.

Marhanecben több mint húsz épületben keletkezett kár – mondta el a tisztségviselő. Egy szállót, két iskolát, egy koncerttermet, a városháza épületét és egyéb adminisztratív épületeket is eltaláltak.
Reznyicsenko hozzáfűzte: a támadásban egy áramvezeték is megrongálódott, így ezrek maradtak elektromosság nélkül.


Marhanec Zaporizzsja közelében található, a Dnyeper másik partján.
Egy közeli faluban lakóházakat és gázvezetékeket rongált meg az orosz támadás, mintegy ezren maradtak gáz nélkül.

A támadást Grad rakéta-sorozatvetőkkel hajtották végre. Reznyicsenko szerint az éjszaka körülbelül nyolcvan rakétát lőttek ki lakónegyedekre.

Mindeközben Mihajlo Podoljak ukrán elnöki tanácsadó tagadta, hogy Ukrajnának köze lenne a Krím félszigeten kedden történt robbanáshoz. Podoljak szerint maguk az oroszok, vagy esetleg partizánok lehetnek felelősek a krími Novofjodorovka melletti reptéren egy repülőgéplőszert tároló raktárban történt robbanássorozatért. Orosz védelmi források szerint a robbanások a tűzvédelmi szabályok megsértése miatt következhettek be.

 

Borítókép: Olekszij, egy 11 éves helybeli fiú játékpuskával a kezében köszönti a BM-21 Grad rakéta-sorozatvető rendszert szállító ukrán katonákat, miközben ellenőrző pontosat játszik a kelet-ukrajnai Harkivi területen húzódó orosz front közelében 2022. augusztus 2-án (Fotó: MTI/AP/Jevhen Maloletka)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.