időjárás 10°C Aurél 2023. október 5.
logo

Újabb lövöldözések az Egyesült Államokban

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.08.29. 15:36 2022.08.29. 21:05
Újabb lövöldözések az Egyesült Államokban

Egy korábbi bérlő gyújtott fel egy lakóépületet a texasi Houstonban, majd az épületből menekülők közül három embert halálosan megsebesített – közölte a helyi rendőrség.

Houston rendőrfőnöke a történtekről szóló sajtótájékoztatón elmondta, hogy vasárnap hajnalban egy fekete ruhába öltözött személy egy többlakásos lakóépületet felgyújtott, majd elrejtőzött, és a lakásokból menekülőkre tüzet nyitott. Három ember meghalt, ketten megsebesültek, minden áldozat 40 és 60 év közötti férfi volt 

– mondta Troy Finner.

A lövöldöző a tűzoltókra is fenyegetést jelentett, így nem tudták azonnal megkezdni az oltást – tudatta a rendőrség. A fegyverest egy szolgálaton kívüli rendőr egy közeli parkolóban találta meg, ahol tűzharc alakult ki, s végül a rendőr agyonlőtte a támadót. A negyvenes éveiben járó férfi a rendőrség tájékoztatása szerint sokáig a felgyújtott épületben lakott, és a közelmúltban lakoltatták ki, ami akár a támadás indítéka is lehetett.

Szintén vasárnap Oregon államban egy fegyveres egy bevásárlóközpontnál két embert halálosan megsebesített, majd magával is végzett. 

A rendőröket 19 óra körül riasztották. A bejelentő szerint egy férfi egy bevásárló parkolójában kezdett lövöldözni Bend városában. Ezt követően a fegyveres bement az épületbe, ahol két embert lelőtt, egy másikat pedig megsebesített. A kiérkező rendőrök a feltételezett tettest holtan találták, közelében a fegyverrel.

Detroitban vasárnap késő este többórás hajsza után a rendőrök letartóztatták azt a férfit, aki a gyanú szerint aznap délután találomra kiválasztott embereket támadott meg; hármat megölt, egy másikat megsebesített.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.