A Soros-szervezetek hallgatnak a Márki-Zayéknak küldött milliókról

Visszafogott kis beszámolókat tettek közzé, „nincs itt semmi látnivaló” jeligére.

Forrás: Tűzfalcsoport2022. 09. 26. 12:59
Soros György
Budapest, 2012. november 17. Soros György, magyar származású amerikai üzletember, a Soros Alapítvány elnöke, a Közép-európai Egyetem (Central European University, CEU) alapítója a 100 táblás szimultán játék közben a VI. Aquaprofit-Polgár Nemzetközi Sakkfesztiválon a budapesti SYMA Sport- és Rendezvényközpontban 2012. november 17-én. MTI Fotó: Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendszerváltás utáni magyar demokrácia történetében példa nélküli az a külföldi beavatkozáskísérlet, amit a baloldali politikusok asszisztálásával és hathatós közreműködésével befolyásos amerikai körök, háttéremberek, milliárdos spekulánsok szerveztek hazánk ellen a jobboldali, patrióta erők megbuktatása érdekében. Máskor a demokráciát bármilyen vélt vagy valós veszély fenyegeti, Soros magyarországi ernyőszervezetei hatalmas hisztériakeltésbe kezdenek. Most, amikor tényleg megpróbáltak külföldről beavatkozni a magyar választásokba, vagy legalábbis dollármilliókkal támogatták a baloldalt amerikai üzleti körök, a TASZ, az Amnesty, a Helsinki Bizottság vagy éppen a Transparency International mély hallgatásba burkolódzik. Sőt, egyesek még próbálják megmagyarázni a megmagyarázhatatlant – írja a Tűzfalcsoport.

Gansperger Gyula volt egyike azoknak, akik korábban elszólták magukat arról, hogy kik is állnak a baloldal mögött. Korábban így fogalmazott

 

Magyarországon alapvetően az egész ellenzék mozgása mögött, ugye, én azt gondolom, a külföldi erők és finanszírozók állnak. Ugye, kik ezek az erők? Ugye egyik része ez a Soros-birodalom, fogalmazzunk így. A másik része azok a nagytőkés csoportok, Németország, az Egyesült Államok főleg, akik itt szeretnék, hogyha befolyással rendelkeznének. Én azt gondolom, hogy ezeknek az embere a Bajnai Gordon.

 

Tehát már a „Városháza-botrányban” is előkerült a külföldi pénzemberek ügye, de az igazi botrányt mégis maga a bukott baloldali miniszterelnök-jelölt szolgáltatta, aki szó szerint elismerte, hogy ők külföldről is kaptak pénzt. Sőt a támogatásuk jó részét amerikai pénzemberektől kapták.

Az előzmények mindenki számára ismertek. Maga Márki-Zaj Péter kotyogta el, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) több száz milliós támogatást kapott az Egyesült Államokból. Hónapokkal a választások után, még júniusban is érkeztek az amerikai pénzek. Mint kiderült a támogatás egy összegben érkezett, és az Action for Democracy nevű amerikai alapítvány utalta át az MMM bankszámlájára. 

A 42 ezer soros elszámolásban látszik is pár sor, amely „nagy összegű adományként” van megjelölve, dollárban:

 

Az amerikai pénzek nagyságát jól mutatja az is, hogy a baloldal kampányának legnagyobb részét ez adja. Erről szintén a bukott baloldali miniszterelnök beszélt – idézi fel a Tűzfalcsoport.

„Mindösszesen 2,57 milliárd forintról szól a kimutatás, aminek nagy része, 1,85 milliárd valóban Amerikából érkezett. A többi mikrotámogatásokból jött össze, banki utalás, tagdíj, adománydoboz útján.”

MZP azt is elárulta, hogy kik állnak az amerikai dollárok mögött. Egy Action for Democracy nevű szervezet, amelyet közvetlenül a magyar választások előtt alapítottak, és egyes elemzők szerint „feltett célja a magyar választások befolyásolása volt.”

Az Action for Democracy egyik vezetője, ügyvezető igazgatója Korányi Dávid, aki több más megbízatása mellett épp Karácsony Gergely home office-ban tevékenykedő főtanácsadója, ám korábban Bajnai Gordon egészen szoros munkatársa volt.

Az ügyben azóta rendőrségi feljelentés is történt, csalás és pénzmosás miatt indulhat nyomozás a Márki-Zay Péter fémjelezte Mindenki Magyarországa Mozgalom amerikai finanszírozása ügyében. Mindezeken túl pedig a nemzetbiztonsági bizottság vizsgálhatja ki a baloldal Amerikából érkező pénzügyi adományait.

Megnéztük, hogy Soros hazai „demokráciaféltői” hogyan viszonyulnak a demokráciát ért támadáshoz, akkor, ha abban a támadásban maga a gazda is közrejátszik. Nagy meglepetés nem ért minket: elhallgatás elhallgatás hátán.

A „korrupciófigyelésre” szakosodott Transparency International weboldalán, ha beírjuk, hogy „Action for Democracy”, akkor ezzel szembesülünk:


Soros szervezete hiába hirdeti, hogy „bátran harcol a korrupció ellen”, úgy tűnik a legnagyobb magyar korrupciós botrány nem keltette fel az érdeklődésüket. Még egy közlemény erejéig sem.

Sőt Ligeti Miklós, a Transparency International jogi igazgatója a Blikknek nagyon visszafogottan nyilatkozott:  

 

Nem álltunk ott a kasszánál, nem tudjuk, valójában honnan jöttek ezek az összegek, csak bízni tudunk abban, hogy nem lepapíroztak valamit utólag. De tény, hogy ha valóban kint élő magyarok támogatták Márki-Zay Péter kampányát, nem történt törvénysértés, mert a párttörvény értelmében nincs lakóhely szerinti megkötés, lehet pártokat támogati.

 

Foglaljuk össze: a minden vidéki óvodafestésre kiírt közbeszerzés mögött korrupciót észlelő szervezet most azon a véleményen van, hogy az Amerikában élő magyarok dobták össze a dollármilliókat Márki-Zayéknak. Meg véletlenül sem észlel semmi gyanúsat.

Megnézheti bárki a többi Soros-szervezetet weblapját is, kezdve a Magyar Helsinki Bizottsággal egészen a TASZ-ig és azt láthatja, hogy sehol nem beszélnek a Soroshoz és más amerikai pénzemberekhez köthető dollármilliókról.

Soros hírportáljai beszámoltak ugyan az esetről, de a tőlük megszokott vehemencia most elmaradt. Visszafogott kis beszámolókat tettek közzé, „nincs itt semmi látnivaló” jeligére.

Ez az eset is rávilágít arra, hogy ha Soros üzelmeit felfedik, akkor az általa kitartott szervezetek, újságok teljesen elhallgatják az esetet, ha pedig elhallgatni nem tudják, akkor tagadják, kisebbítik az ügy jelentőségét – összegzi a Tűzfalcsoport.

Borítókép: Soros György (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.