időjárás 2°C Gerda , Martina 2023. január 30.
logo

Megérkezett az új amerikai nagykövet Budapestre

MTI
2022.09.02. 12:23 2022.09.02. 14:48
Megérkezett az új amerikai nagykövet Budapestre

Az Egyesült Államok Magyarország és a magyar emberek barátja – mondta David Pressman a budapesti amerikai nagykövetség élére jelölt diplomata pénteken.

A diplomata délelőtt érkezett meg Budapestre, és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren újságíróknak úgy nyilatkozott, hogy nehéz időket élünk, és nehéz időkben minden eddiginél fontosabb, hogy a barátok összetartsanak. 

Ugyan nagy lehet a politikai zaj körülöttünk, de ez egy fontos pillanat a régióban és a világon, és ahhoz, hogy ezt jól csináljuk, szükségünk van egymásra

– fogalmazott.

Kiemelte: a két ország szövetségesként küzd együtt a legfontosabb gazdasági és biztonságpolitikai problémák megoldásáért. – Minden eddiginél fontosabb, hogy a kétoldalú kapcsolatok a közös értékekre építve erősek legyenek – hangsúlyozta. 

 

Azt mondta, alig várja, hogy együtt dolgozhasson a magyar kormánnyal, és minél több magyarral találkozhasson.

 

PRESSMAN, David
Fotó: Koszticsák Szilárd

Felidézte: évtizedekkel ezelőtt első önálló európai útján a budapesti repülőtérre érkezett, majd egy magyar családnál lakott és magyar barátokkal járta be Európát, így sok szempontból Magyarországon keresztül ismerkedett meg Európával. – Ez egy rendkívüli ország, tele sok tehetséges emberrel – tette hozzá. David Pressman nyilatkozata végén magyarul azt mondta: „megtiszteltetés számomra, hogy itt lehetek”.

 Joe Biden amerikai elnök májusban jelentette be, hogy David Pressmant szánja a budapesti nagykövetség élére, jelöltségét júliusban hagyta jóvá a szenátus. A diplomata augusztus 8-án tett hivatali esküt az Egyesült Államok magyarországi nagyköveteként.

 

Borítókép: David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok új budapesti nagykövete az érkezése után tartott sajtótájékoztatón a Liszt Ferenc-repülőtéren 2022. szeptember 2-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.