Strandon zaklatott nőket egy migráns Spanyolországban

A marokkói férfi egy kiskorú jelenlétében molesztált szexuálisan két nőt, akik azonnal ráhívták a rendőrséget.

2024. 07. 26. 21:18
Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb migráns molesztált nőket Spanyolországban. A rendőrség őrizetbe vett egy húszéves marokkói állampolgárt a katalóniai Lérida egyik településén, miután két nő feljelentést tett ellene szexuális zaklatás miatt.

Arról számoltak be, hogy a bevándorló a helyi strandon kihasználta az ott lévő embertömeget, odalépett hozzájuk és a beleegyezésük nélkül többször is megérintette a feneküket. Az áldozatok nem halogatták a történtek bejelentését a rendőrségnek, így a férfit még a strandon sikerült elfogni, bár nem volt egyszerű, ugyanis ellenszegült a rendőröknek és meg is támadta őket. Az agresszor ráadásul egy 14 éves gyerekkel töltötte az időt a vízparton, aki szintén erőszakosan lépett fel az ügynökökkel szemben. 

A marokkói férfit két felnőtt szexuális zaklatása mellett a rendvédelmi tisztviselők elleni támadás miatt, a tinédzsert pedig csak utóbbi miatt vonják majd felelősségre. 

Néhány héttel ezelőtt a dél-spanyolországi Andalúzia legfelsőbb bírósága tíz év börtönbüntetésre ítélt egy férfit hasonló bűncselekmény miatt. 

Az ottani támadó 2021-ben a sevillai csúszdapark egyik medencéjében fogdosott osztálykiránduláson lévő lányokat, összesen hat főt, akik közül az egyik mindössze 13 éves volt.  A gyerekek együtt értesítették a történtekről a velük lévő oktatót, aki követte a férfit a parkban, miközben segítséget kért a létesítmény biztonsági őreitől, akik kihívták a rendőrséget. Nem ez volt a héten az egyetlen ilyen bírósági ítélet Spanyolországban. Valladolidban négy év börtönt szabtak ki két marokkói férfira, akik egy 18 és egy 16 éves lány megerőszakolása miatt kerültek a vádlottak padjára. 

A támadásra 2022-ben a város védőszentjének ünnepségén került sor a támadók kocsijában.

Borítókép: Hiába járőröznek a strandokon a spanyol rendőrök, az agresszív migránsok miatt a tengerparton senki sincs biztonságban (Fotó: AFP/Jaime Reina)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.