időjárás 1°C Ambrus 2022. december 7.
logo

A szankciók miatt ki kell vezetni a benzinárstopot

Oknyomozó újságírót gyilkoltak meg Las Vegasban, őrizetben a gyanúsított

Forrás: MTI
2022.09.09. 07:14 2022.09.09. 09:59
Oknyomozó újságírót gyilkoltak meg Las Vegasban, őrizetben a gyanúsított

Las Vegasban egy újságíró-gyilkossággal összefüggésben tartóztattak le egy helyi politikust – írta a helyi sajtó a hatóságokra hivatkozva.

A nevadai nagyvárosban múlt pénteken késelték halálra lakása közelében Jeff German oknyomozó újságírót, a Las Vegas Review-Journal munkatársát, aki egy megye választott elöljárójáról írt leleplező cikket.

A Las Vegas-i városi rendőrség megerősítette, hogy történt letartóztatás és a gyilkossághoz köthető járművet is lefoglalták, de mást nem közöltek. 

A CNN beszámolója szerint a Clark megyei börtön internetes ügyiratában olvasható, hogy Robert Telles demokrata politikust, megyei elöljárót egy rendbeli gyilkosság gyanújával tartják őrizetben, és bírósági meghallgatására vár.

A gyilkosság gyanúsítottjáról és az általa használt gépkocsiról a rendőrség kedden közzétette egy térfigyelő kamera felvételét, amelyen egy kalapot viselő férfi látszik.

Jeff German tavasszal cikket írt Robert Telles hivatalában uralkodó ellenséges hangulatról, ami után a politikust nem jelölték újra a posztra.

A lap szerint az újságíró még a gyilkosság előtti napokban is a megyei elöljáró sztoriján dolgozott, közérdekű adatigénylést adott be, hogy megkapja a helyi politikus és három további tisztségviselő sms-üzenetváltását.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pexels)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.