Tizenhárom éves transznemű gyerekkel reklámozza magát egy chicagói gyermekkórház + videó

A gyermekkórház közzétett egy videót, amin a 13 éves transznemű gyerekkel beszélgetnek a nemváltásról és annak hatásairól, illetve arról, hogy senki se túl fiatal az ilyen beavatkozásokhoz – olvasható a V4NA hírügynökség cikkében.

Forrás: V4NA Hírügynökség2022. 09. 11. 21:27
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy chicagói gyermekkórház közzétett egy videót, amelyben lényegében azt magyarázzák el, hogy miért nem lehet alsó korhatára a nemváltoztató eljárásoknak. 

A videóban egy 13 éves gyerek látható, aki kirívó ruházatban beszélget egy kórházi alkalmazottal a nemváltásról.

Jupiter – a videóban szereplő transznemű gyermek – elmagyarázza, mit gondol a nemiségről és az átmenetről.

– Soha nem lehetsz túl fiatal ahhoz, hogy tudj ezekről a dolgokról. Úgy érzem, hogy ez olyasmi, amit az embereknek különösen fiatal korban kellene megtanulniuk, mert így könnyebb megtanulni, és így tudni fogod, ha te is transznemű vagy

– állítja.

Azonban nem ez a kórház az egyetlen egészségügyi intézmény, amely genderideológiával érzékenyíti a kiskorúakat. Nemrég kiderült, hogy az Egyesült Államok egyik legnagyobb egészségügyi szolgáltatója, a Kaiser Permanente a nyár folyamán több gyermekgyógyászati workshopot tartott, amelyek témája a nemváltástól való félelem kezelésétől egészen a nemi identitás külső kifejeződéséig terjedt – írja a V4NA hírügynökség

A workshopokat, amelyre az evolúcióbiológus Colin Wright hívta fel a figyelmet a Twitteren, virtuálisan tartották a nyár folyamán, nyolc alkalommal.

A workshopra 12–17 év közötti, magukat transzneműként vagy nembinárisként azonosító fiatalok és rokonaik jelentkezhettek. A foglalkozásokat a szülőktől elkülönítve tartották, a kamaszok az első órán, a szülők pedig a második órán vettek részt. A Kaiser Permanente egyébként több nemváltásra specializálódott klinikát is üzemeltet országszerte.

Az egyik ilyen klinika honlapja felhívja a figyelmet a Transznemű Egészségügyi Szakmai Világszövetségének (WPATH) oldalára is. Ez a szervezet nemrég csökkentette a gyermekek minimális életkorára vonatkozó ajánlásokat a sebészeti nemi átalakítások megkezdéséhez – tette hozzá a lap.

A hormonkezelések alsó korhatárát 16-ról 14 évre, a kettős emlőeltávolító beavatkozás esetében pedig 15 évre csökkentették. 

Az arcplasztikai műtétekhez mellnagyobbítást kérők esetében az alsó korhatár mostantól 16 év. Továbbá az ajánlás szerint elegendő 17 évesnek lenni a nemi szervi műtétekhez, például a vaginoplasztikához és a méheltávolításhoz is.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.