időjárás 3°C Adél 2023. január 29.
logo

Kijevben egyre több lakásban van újra áram

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.11.26. 14:16 2022.11.26. 14:24
Kijevben egyre több lakásban van újra áram

Jelentősen javult az elmúlt 24 órában az ukrán főváros lakóházainak távhő- és áramellátása a kijevi polgármester szombati bejelentése szerint.

Vitalij Klicsko azt mondta, hogy az ukrán fővárosban a lakóépületek mintegy 90 százalékában újra van távhőszolgáltatás az egy nappal korábbi bő egyharmad helyett.

Kijevben a fogyasztóknak azonban még mindig csaknem negyede van áram nélkül, ami azonban így is javulás a pénteki mintegy 50 százalékhoz képest. 

Az ukrán polgármester szombaton elmondta azt is, hogy a vízellátást teljesen helyreállították.

Vitalij Klicsko hangsúlyozta, a szakemberek folytatják a helyreállítási munkálatokat az ukrajnai polgári infrastuktúra elleni szerdai orosz rakétatámadás után.

 

Borítókép: Autók haladnak el közvilágítás nélkül maradt épületek mellett Kijevben november 24-én. Az ukrán fővárosban a vízellátás már helyreállt, de a lakóépületek mintegy 70 százaléka áram nélkül maradt az előző napi orosz rakétatámadások után. (Forrás: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.