Trump korábbi szóvivője lett Arkansas első női kormányzója

Sarah Huckabee Sanders győzelmi beszédében sem Bident, sem Trumpot nem említette.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 11. 09. 11:24
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sarah Huckabee Sanders, Donald Trump volt elnök egykori szóvivője nyerte meg a keddi kormányzóválasztást az amerikai Arkansas államban, így ő lesz az állam első női vezetője. Sanders Chris Jones demokrata párti jelöltet győzte le a hagyományosan republikánus párti államban, ahol a volt elnök továbbra is népszerű. Az új vezető Mike Huckabee korábbi kormányzó lánya, kampányában pedig azt ígérte, hogy Joe Biden elnöksége és a radikális baloldal ellen fog küzdeni. Kedd esti győzelmi beszédében sem Trumpot, sem Bident nem említette.

Ez a választás arról szólt, hogy a csúcsra juttassuk Arkansast. Tudom, hogy Arkansas lehet az első, és elszántam magam arra, hogy én legyek az a vezető, aki ezt megcsinálja

− szögezte le a politikus.

Sarah Huckabee Sanders Asa Hutchinson republikánus politikust váltja az állam élén, aki már nem indulhatott többször a kormányzói posztért. Hutchinson is Sanders mellett kampányolt.

Borítókép: Sarah Huckabee Sanders, Arkansas kormányzója (Fotó: Getty Images/Al Drago)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.