Dróntámadás érte Kijevet

Az orosz hadsereg mintegy két tucat – ukrán források szerint iráni gyártmányú – drónnal támadta az ukrán fővárost hétfő hajnalban – jelentették a helyi hatóságok. Kijevben és a régióban szinte egész éjszaka szóltak a légvédelmi szirénák.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 12. 19. 8:53
Dróntámadás érte Kijevet. 2022.12.19-én reggel. (Forrás: Europa Press /Twitter)
Dróntámadás érte Kijevet. 2022.12.19-én reggel. (Forrás: Europa Press /Twitter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kijevi hatóságok arról számoltak be a Telegramon, hogy mintegy harminc iráni gyártmányú drónt észleltek a főváros légterében, amelyek közül legalább 15-öt lelőttek. Egy fontos infrastrukturális létesítményt találat ért. 

Előzetes értesülések szerint a támadás nem követelt halottakat, de a kijevi régió kormányzója legalább két sérültről számolt be.

Vitalij Klicsko kijevi polgármester szintén a Telegramon azt közölte, hogy robbanásokat lehetett hallani a Sevcsenkivszkij és Szolomjanszkij kerületben. Hozzátette, halottakról nem érkezett jelentés, sürgősségi szolgálatok dolgoznak a helyszínen. Egy szemtanú a Reutersnek arról számolt be, hogy Sevcsenkivszkij kerületben az egyik becsapódás helyszínén tűz ütött ki.

Olekszij Kuleba, a kijevi régió kormányzója arról írt a Telegramon, hogy a fővárost körülölelő megyében több infrastrukturális létesítmény és magánház károkat szenvedett, két személy megsérült.

A terrorista állam folytatja háborúját a civil lakosság ellen

– írta Kuleba. – Le fogjuk győzni mindenütt – tette hozzá.

Kijevben és a régióban csaknem egész éjjel szóltak a szirénák.

Hétfő reggeltől Kijevben ismét áramszünetek vannak, a hatóságok közlése szerint a két robbanássorozatban több kerületben megszűnt az áramszolgáltatás, míg több településen a vízszolgáltatás is.

 

Borítókép: dróntámadás érte Kijevet 2022. 12. 19-én reggel (Forrás: Europa Press /Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.