Földcsuszamlás temetett be egy autóbuszt Kolumbiában, többen meghaltak

Legalább harminchárom ember meghalt, amikor földcsuszamlás temetett be egy távolsági autóbuszt Kolumbia északnyugati részén helyi idő szerint vasárnap, kilenc embert sikerült élve kimenteni – közölte hétfőn újságírókkal Alfonso Prada belügyminiszter.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 12. 05. 21:45
null
Cali, 2022. november 11. A megáradt Cauca folyó önti el a kolumbiai Cali egyik utcáját 2022. november 11-én. MTI/EPA/EFE/Ernesto Guzmán Fotó: Ernesto Guzmán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előzőleg tizenkét áldozatról számolt be Victor Manuel Tamayo, Risaralda tartomány kormányzója, ahol a szerencsétlenség történt.

A heves esőzések okozta földcsuszamlás a Risaralda tartománybeli Pueblo Rico és Santa Cecilia települések között következett be, mintegy 230 kilométerre a fővárostól, Bogotától.

Harminchárom holttestet találtunk, közötte három kiskorút, és kilenc embert élve kimentettünk, négyüknek az állapota válságos

– közölte a miniszter hétfőn.

Gustavo Petro kolumbiai elnök a Twitteren tragédiának neveztek a történteket, és együttérzését fejezte ki az áldozatok hozzátartozóival.

A távolsági autóbusz Kolumbia harmadik legnagyobb városa, Cali és a Chocó tartománybeli Condoto között közlekedett.

Az egyik túlélő, Andres Ibargüen a Noticias Caracolnak, a Caracol televízió hírszolgálatának elmondta, hogy az apja segítette ki a buszból egy kis résen át. Az apa, Guillermo Ibargüen a feleségét és a lányát is megmentette, de ő maga az életét vesztette a szerencsétlenségben.

Kolumbiában szokatlanul csapadékos az idei esős évszak, amelyet a La Nina légköri jelenség számlájára írnak.

2022-ben több mint 216 emberéletet követeltek és 538 ezer embert tettek földönfutóvá a heves esőzések a kormány által közzétett adatok szerint. További 48 embernek nyoma veszett az országban.

Borítókép: A megáradt Cauca folyó önti el a kolumbiai Cali egyik utcáját (Fotó: MTI/EPA/EFE/Ernesto Guzmán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.