időjárás 6°C Marcella 2023. január 31.
logo

Földcsuszamlás temetett be egy autóbuszt Kolumbiában, többen meghaltak

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.12.05. 21:45 2022.12.05. 21:50
Földcsuszamlás temetett be egy autóbuszt Kolumbiában, többen meghaltak

Legalább harminchárom ember meghalt, amikor földcsuszamlás temetett be egy távolsági autóbuszt Kolumbia északnyugati részén helyi idő szerint vasárnap, kilenc embert sikerült élve kimenteni – közölte hétfőn újságírókkal Alfonso Prada belügyminiszter.

Előzőleg tizenkét áldozatról számolt be Victor Manuel Tamayo, Risaralda tartomány kormányzója, ahol a szerencsétlenség történt.

A heves esőzések okozta földcsuszamlás a Risaralda tartománybeli Pueblo Rico és Santa Cecilia települések között következett be, mintegy 230 kilométerre a fővárostól, Bogotától.

Harminchárom holttestet találtunk, közötte három kiskorút, és kilenc embert élve kimentettünk, négyüknek az állapota válságos

– közölte a miniszter hétfőn.

Gustavo Petro kolumbiai elnök a Twitteren tragédiának neveztek a történteket, és együttérzését fejezte ki az áldozatok hozzátartozóival.

A távolsági autóbusz Kolumbia harmadik legnagyobb városa, Cali és a Chocó tartománybeli Condoto között közlekedett.

Az egyik túlélő, Andres Ibargüen a Noticias Caracolnak, a Caracol televízió hírszolgálatának elmondta, hogy az apja segítette ki a buszból egy kis résen át. Az apa, Guillermo Ibargüen a feleségét és a lányát is megmentette, de ő maga az életét vesztette a szerencsétlenségben.

Kolumbiában szokatlanul csapadékos az idei esős évszak, amelyet a La Nina légköri jelenség számlájára írnak.

2022-ben több mint 216 emberéletet követeltek és 538 ezer embert tettek földönfutóvá a heves esőzések a kormány által közzétett adatok szerint. További 48 embernek nyoma veszett az országban.

Borítókép: A megáradt Cauca folyó önti el a kolumbiai Cali egyik utcáját (Fotó: MTI/EPA/EFE/Ernesto Guzmán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.