időjárás 2°C Gerda , Martina 2023. január 30.
logo

Hidvéghi Balázs: Brüsszelben egyoldalú gyalázkodás folyik Magyarország ellen

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook
2022.12.01. 15:40 2022.12.01. 16:50
Hidvéghi Balázs: Brüsszelben egyoldalú gyalázkodás folyik Magyarország ellen

„Ez így nem eszmecsere, hanem csak a Brüsszelben szokásos egyoldalú gyalázkodás, amiért Magyarországnak jobboldali kormánya van” – írta közösségi oldalára Hidvéghi Balázs európai parlamenti képviselő a LIBE bizottság ma esedékes jogállamisági tárgyalására utalva. 

A képviselő kiemelte: 

úgy látszik, a bizottság figyelt arra, hogy a magyar jogállamiság helyzetét tárgyaló szakértők között ne legyen olyan, „aki esetleg mást mondana Magyarországról, mint a baloldali mantra”.

„Így ott lesz az a Polyák Gábor, aki a tavaszi választási kampányban a baloldal médiapolitikai kabinetjének a vezetője volt, valamint Bárd Petra, a Soros-féle CEU kutatója” – sorolta Hidvéghi Balázs a bizottsági résztvevőket.

Hidvéghi Balázs a LIBE bizottság elnökénél levélben tiltakozott. A teljes szöveget Facebook-bejegyzésében is megosztotta, melyet alább változtatás nélkül közlünk:

 

Tisztelt Elnök úr!

A Parlamentközi Bizottság december 1-jei, „A jogállamiság helyzete az EU-ban” című ülése kapcsán fordulok Önhöz.

Megdöbbenéssel vettem tudomásul, hogy a LIBE bizottság olyan meghallgatást szervez, amely egy újabb politikailag motivált kísérlet Magyarország megtámadására és lejáratására.

Felháborítónak tartom, hogy a LIBE bizottság olyan magyar „szakértőket” hívott meg, akiknek politikai pártatlansága erősen megkérdőjelezhető. Nem idegen tőlük a nyílt pártpolitikai nyilatkozatok megtétele, Polyák Gábor még az Egyesült Ellenzék sajtó- és médiapolitikai kabinetvezetőjeként is szolgált a 2022-es parlamenti választási kampányban.

Egy olyan heves vitában, mint a jogállamisági, elvárható, hogy valóban független, különböző nézeteket képviselő szakértőket hívjanak meg, ami lehetővé teszi a szakmai alapú párbeszédet. 

Ezért kérem Önt, mint a LIBE bizottság elnökét, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a jövőben a napirendek megalkotásakor és a résztvevők meghívásakor kivétel nélkül a tisztesség és az objektivitás elvét alkalmazzák.

Tisztelettel:

Hidvéghi Balázs, a Fidesz delegációjának európai parlamenti képviselője

 

Borítókép: Hidvéghi Balázs (Fotó: Facebook)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.