Ők közvetítették élőben a délvidéki migránsháborút, megszólalt a marokkói banda + videó

Füssy Angéla felkereste azt az asszonyt, aki az önvédelemre szervezkedő horgosaik vezetője és a szószólója lett, s aki (arcának kitakarását kérve) felelevenítette a PestiSrácok.hu stábjának a múlt heti migránscsata részleteit, amelyben gépfegyverek is előkerültek a sokat szenvedett délvidéki község centrumában. A PS munkatársa ezúttal sem sokat teketóriázott: végigjárta a rivális bandák rejtekhelyeit, s az egyikben meg is találta a pénteki razzia után máris visszaszivárgó marokkóiakat – ők magukra áldozatként tekintenek a konfliktusban. A PS helyszíni riportjának első részében megszólalnak szemtanúk, és a határ magyarországi oldaláról is értékeli Németh Ferenc szegedi önkormányzati képviselő a helyzet már ott is érezhető, drámai eldurvulását.

MAGYAR NEMZET
Forrás: PESTISRÁCOK.HU2022. 12. 01. 6:40
Horgos, 2022. november 25. A szerb belügyminisztérium által közreadott képen szerb rendõrök állnak õrizetbe vett illegális bevándorlók mellett a Magyarország és Szerbia közötti horgosi határátkelõhely közelében 2022. november 25-én. Elõzõ este fegyveres leszámolás történt két migránscsoport között, egy 20 év körüli bevándorló férfit mellkasi lõtt sebekkel szállítottak kórházba. A Közel-Keletrõl és Afrikából érkezett migránsok többségének útvonala Szerbián át vezet az Európai Unió országaiba. MTI/AP/Szerb belügyminisztérium Fotó: Szerb belügyminisztérium
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fel sem fogja, akinek nem kell ebben élnie, hogy milyen, amikor illegális migránsok ezrei szállnak meg kistelepüléseket, betörve portákra, kifosztva kerteket, tanyákat, s hogy milyen az, amikor sötétedés után nem mernek kimenni az utcára, mert ott fegyveres migránsok portyáznak, egymásra vadászva – erről számoltak be a PestiSrácok.hu kamerájának a határ menti magyar falvak lakói. Rábén, Kübekházán, éppúgy mint Horgoson (ahol néhány napja már a település központjában lövöldöztek a bevándorlók) csak emlék a nyugodt falusi élet.

Néhány nappal ezelőtt a röszkei határ túloldalán, Szeged közelében, Horgoson órákon át szóltak a fegyverek. A közösségi médiában fellelhető amatőr felvételek és egy térfigyelő kamera képei szerint többeknél Kalasnyikov vagy más gépfegyver volt. Horgos központjában és a település több utcájában is lövések dördültek el, a kiérkező különleges erők, rendőrök, csendőrök órákon át tartó műveletben állítottak elő több száz illegális bevándorlót. Másnapra pedig körülbelül ezer főt szállítottak el a legnagyobb migránstanyákról.

A terület, illetve az őrizetbe vett migránsok átvizsgálásakor nagy mennyiségű fegyver került elő, amelyek eredete egyelőre nem tisztázott, de a helyiek azt mondják, a délszláv háború fegyverarzenáljának egy jelentős része mozog a feketepiacon és szinte bármihez hozzá lehet jutni. Épp ezért nemcsak az embercsempészet, hanem a fegyvercsempészet, fegyverkereskedelem sőt, a prostitúció is virágzik Szerbiában. (Ezt majd a videóriport második részében láthatják.)

Rados Djurovic, a menedékkérők védelmével foglalkozó szerbiai központ igazgatója kedden arról számolt be, hogy nem az egyszerű menekültek használtak fegyvert, hanem az embercsempészek. Valóban pakisztáni és marokkói embercsempészbandák csaptak össze, a konfliktus mögött pedig területfelosztás, illetve területi viták állnak.

A PestiSrácok.hu stábja néhány nappal a lövöldözés után látogatott el a legnagyobb horgosi migránstanyákra, ahonnan ugyan a nagy tömegeket már elvitték a különleges erők, de több tucatnyian már vissza is szivárogtak. Bejutottak egy marokkói táborba, ahol húsz év körüli fiatal férfiak beszéltek arról, hogy nem ők, hanem a pakisztániak a veszélyesek, és azok támadtak rájuk fegyverekkel. Nekik állítólag nincs is… 

A kétrészes riport első részében a PS megmutatja, hogyan ürítették ki Horgost a szerb különleges erők, milyen fegyvereket találtak, de azt is, hogy már elkezdtek visszaszivárogni tanyáikra a bevándorlók. Megmutatják belülről a volt Bácska birtokot, ami a legnagyobb migránstanya volt több száz fővel, most körülbelül harminc marokkóival találták magukat szembe, és még beszélgetni is sikerült velük.

És megszólal az a bátor magyar asszony is, aki kezébe vette faluja sorsát, falugyűléseket szervez, és a maga köré gyűjtött civilekkel követeléseket adott át a helyi és a szerb vezetésnek a migrációs probléma megoldása érdekében, mert a horgosiak úgy döntöttek, hét éve tűrnek, de tovább már nem fognak. (A stábautó hátsó üléséről nyilatkozó hölgy – többek tanácsára – arcának és nevének eltakarását kérte a községen túli nyilvánosság előtt. Az ő személyét hétfői élő bejelentkezésükben részletesebben is bemutatták, a népszerűvé vált poszt ITT érhető el a PestiSrácok.hu Facebook-oldalán.)

Arra is kíváncsiak voltak, a magyar oldalon hogyan csapódik le mindez.

Németh Ferenc szegedi fideszes önkormányzati képviselő szerint idehaza, a magyar oldalon is egyre nagyobb a baj, miközben még mindig vannak, akik álproblémának nevezik a migrációs nyomást. A képviselő a riportban elmondja, hogy Újszegeden már zárnak minden kertkaput, a rendőrök mellett polgárőrök is vigyázzák a nap 24 órájában az itt élők biztonságát, de felkészültek rá a délvidéki eseményeket látva, hogy ha valami nem történik, ez bizony egyre nehezebb feladat lesz.

A PS stábja nemcsak Horgoson járt, hanem végigjárták azokat a településeket, amelyeken a legnagyobb most a nyomás a határ túloldalán. Riportjuk második részében majd rábéi, kübekházai és horgosi magyarok beszélnek arról, hogy sötétedés után már nem mennek utcára, egyedül nem engedik sehová a gyermekeiket, még iskolába sem, és arról, hogy mindent uralni próbálnak az utóbbi időben egyértelműen arab területekről érkező migránsok.

A teljes cikk – további exkluzív videókkal – a Migránsterror Horgoson I. – Bemutatjuk a lövöldözést élőben közvetítő helyi önvédelmi csoportot és a visszaszivárgó marokkóiakat (videó) címen található meg.

 

Borítókép: a szerb belügyminisztérium által közreadott képen szerb rendőrök állnak őrizetbe vett illegális bevándorlók mellett a Magyarország és Szerbia közötti horgosi határátkelőhely közelében 2022. november 25-én. Előző este fegyveres leszámolás történt két migránscsoport között, egy húsz év körüli bevándorló férfit mellkasi lőtt sebekkel szállítottak kórházba (Fotó: MTI/AP/szerb belügyminisztérium)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.