időjárás 17°C Beáta , Izolda 2023. március 22.
logo

Élesen bírálta az ukrán külügy a horvát elnököt

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.01.31. 13:21
Élesen bírálta az ukrán külügy a horvát elnököt

Bírálta az ukrán külügyminisztérium kedden a horvát elnök előző nap tett megjegyzését arra vonatkozóan, hogy a Krím félsziget soha többé nem lesz Ukrajna része. – Elfogadhatatlannak tartjuk Zoran Milanovic horvát államfő kijelentését, amellyel gyakorlatilag kétségbe vonta Ukrajna területi integritását – írta Oleh Nyikolenko ukrán külügyi szóvivő Facebook-bejegyzésében. Hozzátette: kíváncsi arra, hogy vajon ilyen retorikával államfővé választották-e volna Milanovicot az 1990-es évek végén, amikor Horvátország éppen azzal küzdött, hogy megőrizze államiságát.

Zoran Milanovic hétfőn újságíróknak Petrinjában, a litvániai NATO-misszióba induló 3. horvát kontingens búcsúztatóján arról beszélt, „egyértelmű, hogy a Krím soha többé nem lesz Ukrajna része”, és Horvátországnak a humanitárius segélyek küldésén, valamint az orosz agresszió elítélésén túl nem kellene részt vennie ebben a konfliktusban.

Oroszország 2014-ben csatolta saját területéhez az addig Ukrajnához tartozó Krím félszigetet.

 

Borítókép: Zoran Milanovic horvát államfő (Fotó: AFP/Jure Makovec)

Háború Ukrajnában

Többen meghaltak egy orosz dróntámadásban Kijev közelében

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.