időjárás 1°C Rómeó , Tódor 2023. február 7.
logo

Késes támadás történt Németországban, ketten meghaltak

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, Deutsche Welle
2023.01.25. 17:25 2023.01.25. 21:02
Késes támadás történt Németországban, ketten meghaltak

Két embert megölt, ötöt megsebesített egy késes támadó szerdán Németország északi részén egy vonaton – jelentették német hírportálok. A támadás a Dániával szomszédos Schleswig-Holstein tartományban történt. 

A beszámolók szerint a Kiel és Hamburg között közlekedő regionális vonaton egy férfi rontott rá utasokra röviddel 15 óra előtt, amikor a szerelvény beérkezett a brokstedti vasútállomására.

 – részletezte az MTI.

Brokstedt egy csaknem kétezer fős település Hamburgtól északra.

Ez rettenetes. Megdöbbentő és elborzasztó, hogy ilyesmi történt

 – nyilatkozta a bűncselekményről Sabine Sütterlin-Waack, Schleswig-Holstein tartomány belügyminisztere.

A rendőrség leírása szerint 20 és 30 év közötti feltételezett elkövetőt elfogták, az állomást lezárták. A támadó indítékairól, a sebesültek állapotáról egyelőre nem osztottak meg nyilvános információt.

 

A támadó is megsebesült

A Norddeutscher Rundfunk (NDR) arról számolt be, hogy a két halálos áldozat mellett hárman súlyosan, négyen könnyebben sebesültek meg. A feltételezett elkövető ugyancsak megsérült. Kórházba vitték, és amint lehet, kihallgatják.

A Bild tudni vélte, hogy a támadó Szíriából érkezett menekült, majd azt írták, hogy palesztin. Életkorát nem lehet megállapítani, mert személyazonossági okmánya, egy ideiglenes tartózkodási engedély véres lett. Az értesülést hivatalos forrásból nem erősítették meg.

Más portálok biztonsági forrásokra hivatkozó hírügynökségi jelentések alapján azt írták, hogy a nyomozás első megállapításai szerint a férfi mentális betegségben szenvedhet, és nincs arra utaló adat, hogy szélsőséges politikai vagy vallási irányzat követője lenne – számolt be az MTI.

Borítókép: Késes támadás Németországban (Fotó: Jonas Walzberg)

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.