Késes támadás történt Németországban, ketten meghaltak

A Bild szerint a Közel-Keletről érkezett menekült késelt, aki mentális betegségben szenved.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, Deutsche Welle2023. 01. 25. 17:25
Knife attack in Brokstedt
CRIME-TRANSPORT Fotó: Jonas Walzberg
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két embert megölt, ötöt megsebesített egy késes támadó szerdán Németország északi részén egy vonaton – jelentették német hírportálok. A támadás a Dániával szomszédos Schleswig-Holstein tartományban történt. 

A beszámolók szerint a Kiel és Hamburg között közlekedő regionális vonaton egy férfi rontott rá utasokra röviddel 15 óra előtt, amikor a szerelvény beérkezett a brokstedti vasútállomására.

 – részletezte az MTI.

Brokstedt egy csaknem kétezer fős település Hamburgtól északra.

Ez rettenetes. Megdöbbentő és elborzasztó, hogy ilyesmi történt

 – nyilatkozta a bűncselekményről Sabine Sütterlin-Waack, Schleswig-Holstein tartomány belügyminisztere.

A rendőrség leírása szerint 20 és 30 év közötti feltételezett elkövetőt elfogták, az állomást lezárták. A támadó indítékairól, a sebesültek állapotáról egyelőre nem osztottak meg nyilvános információt.

 

A támadó is megsebesült

A Norddeutscher Rundfunk (NDR) arról számolt be, hogy a két halálos áldozat mellett hárman súlyosan, négyen könnyebben sebesültek meg. A feltételezett elkövető ugyancsak megsérült. Kórházba vitték, és amint lehet, kihallgatják.

A Bild tudni vélte, hogy a támadó Szíriából érkezett menekült, majd azt írták, hogy palesztin. Életkorát nem lehet megállapítani, mert személyazonossági okmánya, egy ideiglenes tartózkodási engedély véres lett. Az értesülést hivatalos forrásból nem erősítették meg.

Más portálok biztonsági forrásokra hivatkozó hírügynökségi jelentések alapján azt írták, hogy a nyomozás első megállapításai szerint a férfi mentális betegségben szenvedhet, és nincs arra utaló adat, hogy szélsőséges politikai vagy vallási irányzat követője lenne – számolt be az MTI.

Borítókép: Késes támadás Németországban (Fotó: Jonas Walzberg)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.