időjárás 11°C Emőke 2023. március 23.
logo

Novák Katalin meghívta Budapestre az új cseh államfőt

Magyar Nemzet
2023.01.31. 10:11 2023.01.31. 10:18
Novák Katalin meghívta Budapestre az új cseh államfőt

Gratuláló levelet küldött Novák Katalin köztársasági elnök Petr Pavelnek, Csehország nemrég megválasztott államfőjének. Petr Pavel nyugalmazott tábornok nyerte meg a cseh államfőválasztás hétvégén megtartott második fordulóját, legyőzve Andrej Babis volt miniszterelnököt. Az új államfő március 9-én lép hivatalba.

„Örömmel tölt el, hogy az elmúlt években a Magyarország és a Cseh Köztársaság közötti kétoldalú kapcsolatok minden területen bővültek. Várakozással tekintek az Elnök úrral folytatandó közös munkára annak érdekében, hogy a magyar–cseh együttműködés tovább erősödjön az Európai Unió, a NATO és a visegrádi négyek keretében is” – olvasható Novák Katalinnak a Magyar Nemzet birtokába került levelében.

A köztársasági elnök hozzátette: „Meggyőződésem, hogy a rendszeres egyeztetések a jövőben is fontos szerepet játszanak majd az országaink közötti kötődések erősítésében. Ennek érdekében nagy örömömre szolgálna, ha a beiktatását követően Budapesten fogadhatnám”.

 

Borítókép: Petr Pavel nyugalmazott tábornok, megválasztott cseh államfő (Fotó: MTI/AP/Petr David Josek)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.