Újabb áramszünetre figyelmeztetnek Ukrajnában

A miniszterelnök szerint a várható lehűlés miatt megnő majd a fogyasztás és vele együtt az ellátási nehézségek.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 01. 06. 19:49
null
Kijev, 2022. november 21. A 2022. november 14-i képen tábori gázégõt használ egy idõs nõ a kijevi otthonánk konyhájában áramszünet alatt. Az ukrán hatóságok szerint a november 15-i orosz rakétacsapások több mint 30 ukrajnai infrastrukturális létesítményt rongáltak meg. Az Ukrenergo nemzeti energiatársaság bejelentette, hogy az ország egész területén tervezetten, lépcsõzetesen idõnként kikapcsolják az áramot. MTI/AP/Andrij Kravcsenko Fotó: Andrij Kravcsenko
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jelentős lehűlés és az ukrán energia-infrastruktúra elleni lehetséges következő orosz támadások miatt az ukránoknak fel kell készülniük újabb rendkívüli áramszünetekre – jelentette ki Denisz Smihal ukrán miniszterelnök a pénteki kormányülésen.

Oroszország továbbra is csapást mér az energiaszektorunkra. Az új év első öt napjában az ellenség két támadást hajtott végre drónokkal, amelyek következtében termelő létesítmények és főhálózatok rongálódtak meg. Az energiaszektor ágyúzása keleten, valamint délen is folytatódott

– fejtette ki a kormányfő. Hozzátette, hogy az enyhe időjárás és az ünnepek miatt csökkent a fogyasztás, aminek köszönhetően néhány napig nem volt leállás.

Szavai szerint viszont már csütörtökön nőtt a fogyasztás, ezért a középső és keleti régiókban, valamint Odesszában, Lvivben és Dnyipróban ismét tervezett leállásokat ütemeztek be. Péntek délelőttől ezt az egész országra kiterjesztették.

– Péntektől jelentős lehűlés várható. A fogyasztás ennek megfelelően nőni fog, így az energiarendszer hiánya is – jelentette ki. A kormányfő szerint az orosz erők újabb rakétatámadásokat terveznek az ukrajnai polgári infrastruktúra, benne az energetikai létesítmények ellen.

Ezért mindannyiunknak készen kell állnunk újabb vészleállásokra

– zárta szavait a miniszterelnök.

Borítókép: A 2022. november 14-i képen tábori gázégőt használ egy idős nő kijevi otthonának konyhájában az áramszünet alatt. (Forrás: MTI/AP/Andrij Kravcsenko)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.