Várakozó tömegbe rohant egy teherautó Kínában, többen meghaltak

A tömeg egy krematórium mellett várakozott, a balesetben legalább tizenhét ember vesztette életét.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 01. 08. 11:13
null
Sanghaj, 2023. január 6. Fõként koronavírussal fertõzött betegek egy sanghaji kórház elõcsarnokában 2023. január 3-án, amikor növekszik a koronavírussal fertõzöttek száma a kínai nagyvárosban. MTI/AP/Chinatopix Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Teherautó rohant bele egy krematórium mellett várakozó tömegbe vasárnap Kína délkeleti részén, a balesetben tizenhét ember meghalt és huszonketten megsérültek. Helyi sajtójelentések szerint a tragédia röviddel szombat éjfél után történt a Csianghszi (Jiangxi) tartománybeli Taoling faluban.

 

A baleset okát vizsgálják. A krematórium épülete mellett összegyűlt emberek arra vártak, hogy másnap bejuthassanak az épületbe.

 

Bár hivatalosan nem közölnek Kínában adatokat arról, hogy a korlátozások egy hónappal ezelőtti feloldása óta naponta hány embert betegít meg a koronavírus, szemtanúk arról számolnak be, hogy a kórházak és a krematóriumok túltelítettek a kórokozó gyors terjedése miatt. Becslések szerint az utóbbi hetekben több tízezer ember halhatott meg a koronavírus-fertőzés szövődményeiben.

Borítókép: Főként koronavírussal fertőzött betegek egy sanghaji kórház előcsarnokában 2023. január 3-án (Fotó: MTI/AP/Chinatopix)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.