Egész Ukrajnában légiriadót rendeltek el

Eközben zajlik a csúcstalálkozó Kijevben.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 02. 03. 10:56
null
Kramatorszk, 2023. február 2. Mentõalakulatok tagjai az éjszakai orosz rakétatámadásban megrongálódott lakóépületek egyikének romjai között a kelet-ukrajnai Kramatorszkban 2023. február 2-án hajnalban. Az Ukrán Állami Sürgõsségi Szolgálat szerint legalább hárman meghaltak és 21-en megsérültek a támadásban. MTI/AP/Jevhen Honcsarenko Fotó: Jevhen Honcsarenko
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Légiriadót rendeltek el pénteken Ukrajna egész területén a helyi hatóságok, ezen belül Kijevben is, ahol pénteken az Európai Unió vezetői csúcstalálkozót tartanak az ukrajnai vezetőkkel.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke 15 uniós biztosból álló küldöttséggel, benne Josep Borrell kül- és biztonságpolitikáért felelős uniós főképviselővel és Várhelyi Olivér bővítési biztossal csütörtökön érkezett kétnapos látogatásra az ukrán fővárosba. Ahogyan arról a Magyar Nemzet korábban beszámolt, az Ukrajnának nyújtandó uniós támogatásokról, az Oroszországgal háborúban álló ország EU-csatlakozásról és a Moszkva elleni újabb szankciókról is tárgyalnak a pénteken kezdődő kétnapos csúcstalálkozón Kijevben az Európai Unió és Ukrajna vezetői. A küldöttség csütörtökön együttes ülést tartott az ukrán kormánnyal és Volodimir Zelenszkij elnökkel.

A pénteki csúcstalálkozón a tervek szerint Charles Michel, az Európai Tanács elnöke is részt vesz. 

Többször rendeltek már el az országban légvédelmi riadót, a legutóbbi alkalommal január 31-én Ukrajna teljes területén.

Borítókép: Mentőalakulatok tagjai az éjszakai orosz rakétatámadásban megrongálódott lakóépületek egyikének romjai között  (Fotó: MTI/AP/Jevhen Honcsarenko)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.