időjárás 8°C Hajnalka 2023. március 27.
logo

Egész Ukrajnában légiriadót rendeltek el

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.02.03. 10:56 2023.02.03. 14:21
Egész Ukrajnában légiriadót rendeltek el

Légiriadót rendeltek el pénteken Ukrajna egész területén a helyi hatóságok, ezen belül Kijevben is, ahol pénteken az Európai Unió vezetői csúcstalálkozót tartanak az ukrajnai vezetőkkel.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke 15 uniós biztosból álló küldöttséggel, benne Josep Borrell kül- és biztonságpolitikáért felelős uniós főképviselővel és Várhelyi Olivér bővítési biztossal csütörtökön érkezett kétnapos látogatásra az ukrán fővárosba. Ahogyan arról a Magyar Nemzet korábban beszámolt, az Ukrajnának nyújtandó uniós támogatásokról, az Oroszországgal háborúban álló ország EU-csatlakozásról és a Moszkva elleni újabb szankciókról is tárgyalnak a pénteken kezdődő kétnapos csúcstalálkozón Kijevben az Európai Unió és Ukrajna vezetői. A küldöttség csütörtökön együttes ülést tartott az ukrán kormánnyal és Volodimir Zelenszkij elnökkel.

A pénteki csúcstalálkozón a tervek szerint Charles Michel, az Európai Tanács elnöke is részt vesz. 

Többször rendeltek már el az országban légvédelmi riadót, a legutóbbi alkalommal január 31-én Ukrajna teljes területén.

Borítókép: Mentőalakulatok tagjai az éjszakai orosz rakétatámadásban megrongálódott lakóépületek egyikének romjai között  (Fotó: MTI/AP/Jevhen Honcsarenko)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.