Gyerekcsatornán nevelnek sokszínűségre Katalóniában

A spanyol régió kormánya több millió eurót költött el az egyik gyerekcsatorna megújítására, hogy azon keresztül a katalán nyelvet és az újfajta szexuális nevelést népszerűsítő műsorokat közvetítsenek.

MAGYAR NEMZET
2023. 02. 21. 15:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy vagyont költ a katalán kormány arra, hogy gyerekcsatornáján népszerűsítse Katalónia történelmét és az újfajta szexuális nevelést. A régiót irányító republikánus párt (ERC) négymillió eurót adott át a Super3-ról SX3 névre keresztelt új tévécsatornának, melynek programjait többnyire a 7 és 13 év közötti gyerekekhez igazítják, de lesznek olyan műsorok is, amelyek az ennél kisebbeket és családjukat is megcélozzák majd. 

A katalán kormánytól függő CCMA nevű audiovizuális cég már ki is írta a felhívást a projektek kiválasztására; március 17-ig lehet benyújtani az ajánlatokat. A cél, hogy az új műsorok igazodjanak a fiúk és lányok tartalomfogyasztásához és az innovatív projektek kerüljenek előtérbe. 

A benyújtott programjavaslatoknak különböző értékeket is kell képviselniük, így például az eredetiséget, a sokszínűséget, a területi képviseletet, valamint a katalán nyelv és történelem népszerűsítését. Utóbbit a függetlenségpárti mozgalom fontos eszköznek tekinti a katalán éntudat gyerekek körében történő előmozdítása szempontjából.

Emellett a csatornán kiemelten kezelik majd egyebek mellett az új típusú szexuális és érzelmi nevelést is, melynek része egyebek mellett a nemi identitás és a szexuális orientáció kapcsán kialakult sokszínűség azonosítása és elfogadása, továbbá az előítéletek lerombolása és a diszkrimináció felszámolása. 

A gyermekműsorokban emellett foglalkoznak majd az egészséggel, illetve a saját testtel kapcsolatos alapismeretekkel, de külön figyelmet fordítanak a digitális kultúrára és a fenntarthatóságra is.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)


 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.