„Húzzatok a f…szba!” – fakadt ki a szlovák külügyminiszter, aki „Putyin kollaboránsának” tartja Orbán Viktort

Rastislav Kácer londoni hivatalos látogatására utazva osztotta meg gondolatait a Facebookon.

Magyar Nemzet
Forrás: Ma72023. 02. 21. 16:38
GOVERNMENT-POLITICS Rastislav Kacer (Forrás: Reuters) Fotó: Dano Veselský
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Üzenem Putyin kollaboránsainak, különösen a Kárpát-medencében és a Felvidéken lévőknek, akik Ukrajna elpusztítása árán képzelik el a békét, hogy húzzanak a f…szba!” – idézte Rastislav Kácer szlovák külügyminiszter Facebook-bejegyzését a Ma7 magyar nyelvű szlovákiai lap. Finomítottan idézett trágár kifakadásában cirill betűket használt, egészen pontosan azt az ukrán kifejezést, amit állítólag a Kígyó-szigeteken állomásozó ukrán helyőrség katonái mondtak, mikor melegebb éghajlatra küldték az őket fenyegető orosz hadihajót. 

A politikus mindemellett a személyét ért támadásokat is kritizálja, amelyet többek között Németh Zsolttól, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnökétől kapott, aki a minap „aggodalmát fejezte ki” a szlovák politikus „mentális egészsége” miatt, azt tanácsolva neki, hogy  „sürgősen keressen fel egy pszichiátert”.

Mint arról lapunk is beszámolt korábban, a szlovák politikus február 7-én beszélt arról először, hogy ha Oroszország sikeresen elfoglalta volna Ukrajnát, akkor Magyarország is területi igényéket jelentett volna be Szlovákiával szemben.

A Ma7 hozzáteszi, a szlovák külügyminiszter „nem a hivatalos miniszteri oldalán osztotta meg a bejegyzést, hanem a magánprofilján”. 

Bejegyzésében kiemeli Orbán Viktor hétvégi évértékelő beszédének azon részét, ahol a miniszterelnök arra utal, hogy egyedül Magyarország látja másként a békéhez vezető utat az EU-ban és a NATO-ban.

Kácer ezután szitkozódások közepette fakadt ki „Putyin kollaboránsaira”, akikhez – lényegében – a magyar miniszterelnököt is sorolja.

– Rastislav Kácer egy provokátor, ennek megfelelően kell kezelni. Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke nyilatkozott a napokban Rastislav Kácerről, a véleményével teljesen egyetértünk. A provokációnak nem ülünk fel – reagált a szlovák külügyminiszter szavaira lapunkhoz eljuttatott közleményében Menczer Tamás államtitkár is.

Borítókép: Rastislav Kácer szlovák külügyminiszter (Fotó: Dano Veselský)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.