Pár ezer forintért gyilkoltak marokkói bevándorlók Rómában

Szakértők arra hívják fel a figyelmet, hogy az illegális bevándorlók miatt jelentősen megromlott az olasz nagyvárosok közbiztonsága.

2023. 02. 09. 18:55
null
Bari, 2022. december 11. Az Európai Unióba igyekvõ illegális bevándorlók érkeznek a Humanity 1 hajó fedélzetén a délkelet-olaszországi Bari kikötõjébe 2022. december 11-én. Az SOS Humanity német nem kormányzati szervezet által mûködtetett, 261 migránst szállító Humanity 1 ezen a napon a második migránshajó, amelynek az olasz hatóságok engedélyezték a kikötést. MTI/EPA/ANSA/Donato Fasano Fotó: Donato Fasano
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három afrikai migráns sebesített meg életveszélyesen egy utast a hétvégén az olasz főváros központi pályaudvarán. Olasz sajtóbeszámolók szerint a 46 éves milánói férfit a Termini pályaudvaron érte az agresszió vasárnap éjfél körül.

A marokkói származású támadók körbevették a kiszemelt áldozatot, aki először védekezni próbált, de végül több mellkasi és hasi késszúrást szenvedett. A megsebesített milánói férfi életveszélyes állapotba került, a híradások szerint még mindig kórházban ápolják, az életéért küzdenek. 

A támadók zsákmánya mindössze húsz euró (7700 forint) és a férfi mobiltelefonja volt.

A hatóságoknak a térfigyelő kamera felvétele segítségével sikerült azonosítaniuk az elkövetőket. A három marokkói származású, 18–40 év közötti hajléktalan afrikai bevándorlót a római rendőrök gyilkossági kísérlet gyanújával tartóztatták le.

Noha a legfrissebb hírek szerint a 46 éves milánói férfi nem volt ismeretlen a hatóságok számára – a múltban ugyanis kábítószerrel kapcsolatos ügyben már tettek feljelentést ellene –, azt azonban nem tudni, hogy volt-e összefüggés a mostani agresszió és az áldozat múltja között.

Az eset sokak szerint azt bizonyítja, hogy megerősített rendőri ellenőrzéssel sem tudják garantálni a nagyvárosok közlekedési csomópontjainak biztonságát.

A tavalyi év végén a Termini pályaudvaron már sor került egy hasonlóan várfagyasztó esetre. Akkor menetjegyvásárlás közben késelt meg egy lengyel származású hajléktalan egy izraeli származású fiatal turista lányt. 

Bevándorlási szakértők elemzései rámutatnak, hogy az illegális bevándorlók beengedésével a közbiztonság jelentősen megromlott az olasz nagyvárosokban.

Borítókép: Az Európai Unióba igyekvő illegális bevándorlók érkeznek a Humanity 1 hajó fedélzetén a délkelet-olaszországi Bari kikötőjébe 2022. december 11-én (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Donato Fasano)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.