időjárás 26°C Anita , Kármen 2023. június 2.
logo
James Comer republikánus képviselő szerint a bizonyítékok alapján erős bírósági ügyet lehet indítani

A Kínai Kommunista Párttól kaphatott pénzeket Biden családja + videó

Magyar Nemzet
2023.03.14. 05:04
A Kínai Kommunista Párttól kaphatott pénzeket Biden családja + videó

A Fox Newsnak nyilatkozott hétvégén az amerikai kongresszus alsóházának republikánus képviselője, James Comer, aki a Biden család kétes ügyeivel foglalkozó bizottságot vezeti. Nyilatkozatában elmondta, a legújabb bizonyítékok szerint a helyzet „pont olyan rossz, mint ahogy azt gondolták”, a Biden család egyenesen a Kínai Kommunista Párttól kaphatott pénzt.

Március 10-én pénteken ismét ülésezett az amerikai kongresszus alsóházának felügyeleti és elszámolási bizottsága, ahol a Biden család kínai kapcsolatai voltak terítéken. A bizottság elnöke, James Comer republikánus képviselő a hétvége folyamán ezzel kapcsolatban nyilatkozott a Fox News műsorában, ahol elmondta, végre több tanú is hajlandó nyilatkozni számukra, illetve banki nyilvántartásokkal is rendelkeznek. A műsorvezetőnek Comer leszögezte, olyan dokumentumokhoz jutottak, amelyek bizonyítják, milyen módon kapott pénzt a Biden család a Kínai Kommunista Párttól.

A képviselő hozzátette: a bizonyítékok alapján a helyzet pont olyan rossz, mint amire számítottak, és olyan dokumentumok kerültek a birtokukba, amellyel egy erős bírósági ügyet lehet elindítani.

A műsorvezető kérésére a republikánus politikus elmondta, a banki nyilvántartásokból kiderül, hogy a Biden család és üzleti szövetségeseik rengeteg átutalást végeztek el, amelyek sokszor egy nap leforgása alatt történtek, ezért nem meglepő, hogy a bank, ahol a számlájukat vezették, figyelmeztetést küldött nekik pénzmosás gyanújáról. Comer ugyanakkor elmondta, szerinte nem pénzmosásról volt szó, hanem egyszerűen megpróbálták eltüntetni a pénz eredeti forrására utaló nyomokat, amely nem más, mint a Kínai Kommunista Párt.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök (Fotó: AFP/Getty Images/Drew Angerer)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.