időjárás 6°C Andor , András 2023. november 30.
logo

Allahu akbar!-t kiabált a tízéves lányt megkéselő migráns Göteborgban

MAGYAR NEMZET
2023.03.03. 13:04 2023.03.03. 14:33
Allahu akbar!-t kiabált a tízéves lányt megkéselő migráns Göteborgban

Súlyosan megsérült az a kislány, akit egy iráni származású férfi késelt meg Svédország második legnagyobb városának központjában. A 36 éves elkövető délidőben rontott neki – minden előzmény nélkül – a tízéves kislánynak és az őt védelmező nagymamájának a göteborgi Brunns parkban. 

Szemtanúk szerint a férfi Allahu akbar! kiabálás közben késelte meg a kislányt, majd sebesítette meg a nagymamát is. 

Az elkövetőt járókelők teperték le és tartották vissza a rendőrség kiérkezéséig. A gyereket súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, a rendőrség szerint állapota stabil. Sajtóhírek szerint az áldozatok holland turisták, az elkövető pedig egy többszörösen büntetett előéletű bevándorló, akinek a bűnlajstromán többek között több lopás, testi sértés és rablás is szerepel. 

Járókelők fogják le a tízéves kislányt megkéselő migránst. Forrás: Facebook

Közvetlenül 2015 karácsonya előtt egy automata lőfegyvernek látszó tárggyal felfegyverkezve kirabolt egy aranyboltot Göteborg központjában, ahonnan több mint kétmillió svéd koronát érő órát vitt el (hetvenmillió forint). Ez utóbbi miatt három évre ítélték, majd szabadulása után újabb bűncselekményeket követett el, melyek miatt kétszer kilenc, illetve egyszer három hónapot ült börtönben.

Az éjszaka sem telt Svédországban erőszakmentesen. Péntekre virradóra egy férfit lőttek meg az otthonában a Stockholm agglomerációjában fekvő Tullingeben, aki a kórházba szállítást követően halt meg. 

Feltételezhető, hogy összefüggésbe hozható az eset Stockholmot és környékét utóbbi időben sújtó leszámoláshullámmal, melyet a rendőrség a konkurens migránsbandákhoz köthetőnek tart. Az elmúlt években drámai mértékben megnövekedett az erőszakos bűncselekmények száma Svédország-szerte. Idén átlagosan minden másnapra esik egy robbantás, minden napra pedig egy lövöldözés, melyekben eddig 13 személy sérült meg és hatan meghaltak.

Borítókép: Illusztráció (Fotó:MTI/EPA/TT Hírügynökség/Mikael Fritzon)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.