Egy évtized alatt megduplázódott az Új selyemút kezdeményezés áruforgalma

Az együttműködési program részvevői között az áruforgalom értéke 2022-ben elérte a 2,07 ezermilliárd dollárt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 03. 02. 14:23
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A miniszterhelyettes elmondása szerint az Új selyemút kezdeményezés néven is ismert együttműködési program (angolul Belt and Road Initiative, BRI) részvevői között az áruforgalom értéke 2022-ben elérte a 2,07 ezermilliárd dollárt, duplájára emelkedett a 2013-as 1,04 ezermilliárd dollárhoz képest.

Kína és a kezdeményezés résztvevői között a mindkét irányú beruházások összértéke ugyanezen időszak alatt 270 milliárd dollárra rúgott. 

Kínai vállalatok 2022 végéig 57,13 milliárd dollárt fektettek be speciális gazdasági és kereskedelmi övezetek kiépítésébe az Új selyemút tagállamaiban és ezzel közvetlenül 421 ezer munkahelyet teremtettek helyi lakosok számára – mondta el a kereskedelmi miniszterhelyettes.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pixabay.com)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.