Egyre nagyobb a nyomás a Bahmutot védő ukrán erőkön

Hatalmas harcok dúlnak a kelet-ukrajnai Bahmut városában és környékén. A nemzetközi híroldalak arról számoltak be, az orosz erők igyekeznek minden utat elvágni, azzal a céllal, hogy a város körülzárják. Bahmutot már több mint hét hónapja ostromolják az orosz erők és egyelőre úgy tűnik, az ukránok képesek ellenállni a támadásoknak.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, al-Dzsazíra2023. 03. 04. 12:20
Bahmut, 2023. február 10. Ukrán tüzérek lövészárokban a frontvonalon, a Donyecki területen fekvõ Bahmut közelében 2023. február 8-án. MTI/AP/Libkos Fotó: Libkos
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A keleti-ukrajnai Bahmut városban és környékén heves harcok folynak, a települést védő ukrán erők egyre nagyobb nyomásnak vannak kitéve az orosz erők részéről – közölte szombaton a brit katonai hírszerzés. Ukrajna elit egységekkel erősíti a területet, miközben a reguláris orosz hadsereg és az orosz Wagner zsoldoscsoport erői tovább nyomultak előre Bahmut északi külvárosaiba – közölte a brit védelmi minisztérium a Twitteren közzétett napi hírszerzési közleményében.

Noha egyelőre minden jel arra mutat, az ukránok képesek ellenállni az orosz támadásoknak, az al-Dzsazíra hírportál közlése szerint egy Bahmutban harcoló ukrán parancsnok videóban közölte, csapatát arra utasították, azonnal hagyják el a várost.

Az elmúlt 36 órában két kulcsfontosságú hidat romboltak le Bahmutban – közölték, hozzátéve, hogy az ukránok által védett utánpótlási útvonalak a városból egyre korlátozottabbak. Az orosz tüzérség pénteken a Bahmutból kivezető utolsó útvonalakat is lőtte, azzal a céllal, hogy befejezze az ostromlott város bekerítését.

Borítókép: Ukrán tüzérek lövészárokban a frontvonalon, a Donyecki területen fekvő Bahmut közelében 2023. február 8-án (Fotó: MTI/AP/Libkos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.