Legkevesebb tizenhatan meghaltak, miután tűz ütött ki egy jakartai üzemanyagraktárban

Tűz ütött ki egy üzemanyagraktárban az indonéz fővárosban, Jakartában, legkevesebb tizenhat ember meghalt, ötvenen megsebesültek – közölte egy városházi vezető és a tűzoltóság.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 03. 03. 19:33
null
Firefighters extinguish fires that burn down homes of residents living nearby of the fire at the fuel depot owned by the state-owned oil and gas company Pertamina, in Plumpang, Jakarta, on March 3, 2023. - At least 14 people were killed and dozens injured in Indonesia's capital on March 3, 2023 after a massive blaze broke out at a state-run fuel storage depot before firefighters brought it under control, the military said. (Photo by AZWAR IPANK / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tűzben, amely közép-európai idő szerint délután két óra után keletkezett a Pertamina állami energiavállalat raktárában, több környékbeli ház is leégett, és a sűrűn lakott területen pánik tört ki a tévékben mutatott felvételek szerint.

A halálos áldozatok között két, a sérültek között egy gyerek van – közölte Rahmat Kristanto, a helyi tűzoltóegység egyik tisztje. A főváros északi részében található raktár környékéről 

ezreket kellett kimenekíteni.

A legtöbb sérülés égési, és a kormány fizeti az ellátási költségeket – fogalmazott Heru Budi Hartono, Jakarta ügyvezető kormányzója újságíróknak. A Pertamina, amely korábban közölte, hogy a tűz keletkezésének okát vizsgálják, a kora esti órákban jelentette be, hogy sikerült megfékezni a lángokat.

Nicke Widyawati, a Pertamina vezérigazgatója bocsánatot kért a tűzért, és belső vizsgálatot ígért a hasonló esetek megelőzése érdekében.

Az indonéz energiaügyi minisztérium szerint az üzemanyagraktár kapacitása meghaladja a 300 millió litert. A raktárból látják el Indonézia szükségleteinek 25 százalékát. A vállalat közölte: Jakartában zavartalan marad az ellátás, mert más tárolókból biztosítják.

Borítókép: Tűzoltó Jakartában (Fotó: AFP/Azwar Ipank)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.