Menczer Tamás szerint világszinten is kiemelkedő a magyar GDP családtámogatásokra szánt öt százaléka

A külügyi államtitkár 900 millió forintból megújult általános iskola átadásán vett részt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 03. 03. 20:11
MENCZER Tamás
Dabas, 2022. november 10. Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelõs államtitkára beszél a Mondjunk nemet a szankciókra! elnevezésû országjáró sorozat fórumán Dabason, a Sári Zarándok és Kulturális Központban 2022. november 10-én. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bruttó hazai termék (GDP) öt százalékát költi családtámogatásra Magyarország, ami világszinten is kiemelkedő – hangoztatta a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken Perbálon. Menczer Tamás a perbáli Kis-forrás Német Nemzetiségi Általános Iskola átépített, kibővített épületének ünnepélyes átadásán kiemelte: 

a kormány stratégiai célja, hogy támogassa a családokat, és a gyermeket vállalók jobban éljenek a gyermekvállalás után, mint előtte.

A fideszes politikus, Pest vármegye 2. választókerületének képviselője a kormány céljának nevezte azt is, hogy segítse a vágyott gyermekek megszületését, mert régi tapasztalat, hogy sokszor kevesebb gyermek születik meg, mint amennyit a szülők terveztek. – A kormány szeretné elérni, hogy anyagi akadálya ne legyen a gyermekvállalásnak – fűzte hozzá Menczer Tamás.

Elmondta, 900 millió forintból újult meg a német nemzetiségi általános iskola, amely a korábbi négy tantermes iskola helyett most egy hat tantermes, akadálymentesített, lifttel és közösségi térrel rendelkező, hőszivattyúval fűtött modern iskolává változott.

Hozzátette, hogy korábban a Magyar falu program részeként 50 millió forint állami támogatásból már megépült az iskola tornaterme. Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke elmondta, hogy az elmúlt öt évben a tankerületi fenttartású intézményeik közül csaknem ezer újult meg. „Ebből is látszik a kormány elszántsága, hogy a családi hátterüktől függetlenül, minden gyermek mindent megkaphasson ahhoz, hogy eljuthasson egy boldog, kiegyensúlyozott felnőttkorhoz és megtalálja a számítását.”

 

Borítókép: Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.