Orbán Viktor: Magyarország segít a bajban + videó

A miniszterelnök ankarai látogatása kapcsán készült Facebook-videójában is kifejezte hazánk részvétét a Törökországot ért drámai földrengés miatt.

MAGYAR NEMZET
Forrás: FACEBOOK/ORBÁN VIKTOR2023. 03. 18. 14:59
Ankara, 2023. március 16. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Recep Tayyip Erdogan török elnök a Türk Államok Szervezetének rendkívüli csúcstalálkozóján Ankarában 2023. március 16-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Engedjék meg, hogy kifejezzem hazám részvétét a Törökországot ért drámai földrengés miatt. Szeretném nagyrabecsülésemről biztosítani azokat, akik bátor munkával mentették az embereket. Magyarország kutató- és mentőegységei az első napokban csatlakoztak a török társaikhoz. Sok embert sikerült megmentenünk” − hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-videójában.

Egy ilyen katasztrófa nagy nyomás alá helyezi az egészségügyi rendszert, ezért a mai napon 100 tonna kórházi eszközt adtunk át a török katasztrófavédelemnek. Óriási feladat lesz az újjáépítés.

„Én 2000-ben látogattam először miniszterelnökként Törökországba, és több mint egy évtizede dolgozom együtt Erdogan elnök úrral, úgyhogy a saját szememmel láttam az elmúlt 23 évben azt a hatalmas fejlődést és az elmúlt tíz év fantasztikus előrelépéseit, amit Törökország Erdogan elnök úr irányításával megtett, és ezért biztos vagyok abban, hogy az újjáépítés is sikeres lesz. Szeretném önt biztosítani arról, hogy az újjáépítésben is számíthat Magyarországra” − zárta a kormányfő a Facebook-videóját.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök és Recep Tayyip Erdogan török elnök a Türk Államok Szervezetének rendkívüli csúcstalálkozóján Ankarában 2023. március 16-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.