Magyarország továbbra sem enged át katonai szállítmányokat Ukrajna felé

A Politico brüsszeli hírügynökség pénteken arról írt, hogy az egyik kiszivárogtatott amerikai hírszerzési dokumentumban szerepel egy terv, miszerint ukrán pilóták Magyarország légterét használva szállíthatnak a horvát kormány által Kijev rendelkezésére bocsátott helikoptereket Ukrajnába. − A Politico értesülései tévesek. Hazánk nem engedett át Ukrajna felé helikoptereket − reagált lapunk megkeresésére a Honvédelmi Minisztérium.

Magyar Nemzet
2023. 04. 15. 13:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Politico értesülései tévesek. Hazánk nem engedett át Ukrajna felé helikoptereket

− reagált a Magyar Nemzet megkeresésére a Honvédelmi Minisztérium. A Politico brüsszeli hírügynökség pénteken arról írt, hogy az egyik kiszivárogtatott amerikai hírszerzési dokumentumban szerepel egy terv, miszerint ukrán pilóták Magyarország légterét használva szállíthatnak a horvát kormány által Kijev rendelkezésére bocsátott helikoptereket Ukrajnába. Ha ez az információ igaz, az nemcsak azt mutatná, hogy Magyarország átengedi a fegyvereket, hanem ellentmondana azoknak a sajtóhíreknek is, amelyek szerint a helikoptereket Lengyelországon keresztül szállítják Ukrajnába − írta a portál. 

Magyarország továbbra sem küld sem fegyvereket, sem lőszert, sem katonákat Ukrajnába, és nem enged át katonai szállítmányokat Ukrajna felé

− húzta alá a Honvédelmi Minisztérium. Közleményükben kiemelik, a magyar kormány továbbra is a béke pártján áll, a háborúnak pedig csak az azonnali tűzszünet és a béketárgyalások vethetnek véget.

Borítókép: A Németország által Lengyelországnak ígért Patriot rakétavédelmi rendszert szállító alakulat indul Gnoien település közeléből 2023. január 23-án (Fotó: MTI/AP/DPA/Bernd Wüstneck)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.