időjárás 14°C Helga 2023. október 3.
logo

Magyarország továbbra sem enged át katonai szállítmányokat Ukrajna felé

Magyar Nemzet
2023.04.15. 13:45 2023.04.15. 14:15
Magyarország továbbra sem enged át katonai szállítmányokat Ukrajna felé

A Politico brüsszeli hírügynökség pénteken arról írt, hogy az egyik kiszivárogtatott amerikai hírszerzési dokumentumban szerepel egy terv, miszerint ukrán pilóták Magyarország légterét használva szállíthatnak a horvát kormány által Kijev rendelkezésére bocsátott helikoptereket Ukrajnába. − A Politico értesülései tévesek. Hazánk nem engedett át Ukrajna felé helikoptereket − reagált lapunk megkeresésére a Honvédelmi Minisztérium.

A Politico értesülései tévesek. Hazánk nem engedett át Ukrajna felé helikoptereket

− reagált a Magyar Nemzet megkeresésére a Honvédelmi Minisztérium. A Politico brüsszeli hírügynökség pénteken arról írt, hogy az egyik kiszivárogtatott amerikai hírszerzési dokumentumban szerepel egy terv, miszerint ukrán pilóták Magyarország légterét használva szállíthatnak a horvát kormány által Kijev rendelkezésére bocsátott helikoptereket Ukrajnába. Ha ez az információ igaz, az nemcsak azt mutatná, hogy Magyarország átengedi a fegyvereket, hanem ellentmondana azoknak a sajtóhíreknek is, amelyek szerint a helikoptereket Lengyelországon keresztül szállítják Ukrajnába − írta a portál. 

Magyarország továbbra sem küld sem fegyvereket, sem lőszert, sem katonákat Ukrajnába, és nem enged át katonai szállítmányokat Ukrajna felé

− húzta alá a Honvédelmi Minisztérium. Közleményükben kiemelik, a magyar kormány továbbra is a béke pártján áll, a háborúnak pedig csak az azonnali tűzszünet és a béketárgyalások vethetnek véget.

Borítókép: A Németország által Lengyelországnak ígért Patriot rakétavédelmi rendszert szállító alakulat indul Gnoien település közeléből 2023. január 23-án (Fotó: MTI/AP/DPA/Bernd Wüstneck)

 

Háború Ukrajnában

Még több támogatást adna Ukrajnának a volt brit védelmi miniszter

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.