Drogos, részeg migránsok lepték el New York ikonikus szállodáját

A belvárosban isznak és drogoznak azok a migránsok, akiket egy manhattani hotelben szállásoltak el, kiskorúak is vannak köztük. A polgármester hónapok óta ingyenesen biztosít elhelyezést az illegális bevándorlóknak, a nagyváros szállodai szobáinak csaknem felét ezek az emberek foglalják el.

Magyar Nemzet
2023. 05. 30. 20:01
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Őrületes migrációs nyomásnak van kitéve az egyesült államokbeli New York, a polgármester tízezrével szállásolja el az illegális bevándorlókat a metropolisz szállodáiban. A New York Post Eric Adams városvezető a minap adott rádióinterjújára hivatkozva azt írta, hogy a migránsválság várhatóan nagyjából 4,5 milliárd dollárjába kerül a városnak, hozzátéve, hogy naponta átlagosan 300-500 migráns érkezik a nagyvárosba.

A városvezetés adatai szerint több mint 45 200 migráns él New Yorkban a város által működtetett vagy a város által finanszírozott menedékhelyeken. A folyamatos migránsáradat kezelése érdekében New York vezetése eddig 154 sürgősségi menedékhelyet nyitott meg, köztük kilenc nagyszabású humanitárius segélyközpontot.

Azonban nem csak az anyagi vonzata miatt jelent problémát a nagyvárosnak az illegális határátlépők elszállásolása, a Breitbart cikkéből kiderült, hogy az adófizetők pénzén elszállásolt bevándorlók New York belvárosában a nyílt utcán alkoholt isznak és drogoznak, ráadásul sok esetben kiskorúak is vannak köztük.

Szemtanúk beszámolója szerint egész éjjel az utcán alkoholizálnak és drogot fogyasztanak, mert ezeket a szereket nem vihetik be a hotelbe. A migránsok között nem számít ritka látványnak a  12-13 éves gyermek sem, közülük nagy arányban vannak venezuelai állampolgárok. 

New York egykori patinás szállodája, a Times Square közelében lévő Row NYC egykori alkalmazottja a New York Postnak arról beszélt, hogy szinte minden alkalommal, amikor a hotelben dolgozott, látott alkoholt és drogot fogyasztó migráns gyerekeket a szálloda környékén. A városvezetés közlése alapján elsődleges fontosságú, hogy minden központban biztonsági szolgálatot működtessenek a nap 24 órájában. Hozzátette, hogy a szóban forgó Row hotelben elszállásolt migránsok szobáit rendszeresen ellenőrzi a személyzet, és amennyiben erőszakos esetek történnek, azt jelentik a rendőrségnek.

Januárban szintén a New York Postnak nyilatkozott a szálloda egy másik volt alkalmazottja, aki elmondta, hogy az egykor jobb napokat látott szálloda mára a szex, a drogok és a vad erőszak helyszínévé vált. Arról is beszélt, hogy a migránsok hatalmas mennyiségű ételt pazaroltak el, ráadásul teljesen leamortizálták a szálláshelyül kapott szobát. Elárulta, hogy a hotel több pénzt kapott a városvezetéstől a migránsok elszállásolására, mintha rendes fizetővendégeket fogadott volna.

Tavaly tavasz óta több mint 70 ezer határátlépő és illegális migráns érkezett New Yorkba, sokukat Greg Abbott kormányzó szállíttatta a nagyvárosba buszokkal Texasból.

New York polgármestere hónapok óta jövedelmező szerződéseket köt a város ingatlanipara számára, mivel tízezrével szállásolja el a migránsokat a város szállodáiban.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pixabay.com)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.