Dübörög Kínában a fotózási láz, vagyonokat lehet vele keresni

Naponta több mint tízezer jüant, majd ötszázezer forintot keresnek azok a fotósok, akik értik a szakmát.

Magyar Nemzet
Forrás: Global Times2023. 05. 05. 11:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kínában hatalmas lendületet vett a belföldi turizmus. A Kulturális és Turisztikai Minisztérium adatai szerint a májusi ünnepek alatt a belföldön utazó turisták 274 millió utazást tettek meg, ami 70,83 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest, és 1480,56 milliárd jüan (ami majdnem 73 milliárd forint) belföldi turisztikai bevételt generált – írja a Global Times

A fotózás Kínában népszerű hiányszakmává vált, rengeteg fotós a szokásos keresetének tízszeresét kereste az idei májusi utazási csúcs idején. 

Jól jártak azok a szemfüles fotósok, akik a felélénkülő utazási kedvet kihasználva, extra szolgáltatásokat is kínáltak a turistáknak a csúcsszezonban. Többen úgy kerestek még több pénzt, hogy az utazások során készült képeknél még utómunkát is vállaltak, ami még jócskán meghaladta az előre lebeszélt juttatást. Fotósok a Global Timesnak elárulták, a korábbi ünnepek alatt a közösségimédia-platformokon közzétett fotózási hirdetéseket nem túl sokan nézték, így kreatívan kihasználva a lehetőségeiket a fotósok random festői helyekre, csodaszép turistacélpontok köré csoportosultak, hogy kapjanak megrendelést. A májusi ünnepeken azonban a fotósok akár több tízezer jüanos bevételről számoltak be.

Egyre jobban nő most Kínában a fotósszakma iránt érdeklődők száma, hiszen látható, a kínaiak szeretnek fotózkodni, s ezért képesek sok pénzt áldozni, hogy megörökítsék pillanataikat. Rengeteg embert vonz tehát most a fotósszakma, azonban retusálni nem mindenki tud olyan színvonalon, hogy az megérje, illetve nagy kihívásnak számít utólagosan olyan csodás fényviszonyokat teremteni, amilyen esetleg nem volt a helyszínen, vagy sminket és frizurát igazítani a nyers képeken. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.