Eltűnt egy kisrepülő a Felvidéken, amelyet egy magyar pilóta vezetett

Eltűnt a radarról este nyolc óra körül.

Magyar Nemzet
Forrás: Bumm2023. 05. 19. 11:43
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra sem találják a kutatócsoportok azt a kisrepülőt, amely csütörtökön este tűnt el Árva vidékén a radarok képernyőjéről. A keresés még mindig tart, amelybe az éjszaka több mint száz ember kapcsolódott be – adta hírül a Bumm.sk

Este nyolc óra után kapott értesítést a rendőrség a Szlovák Légügyi Hatóságtól a kisrepülő hivatalosan meg nem erősített lezuhanásáról – közölte Zuzana Šefčíková zsolnai kerületi rendőrségi szóvivő. 

– A gép utolsó pontosan ismert helye 18.43-kor az Okruhlica-hegy volt. A fedélzetén feltehetően csak a magyar állampolgárságú pilóta volt. Azonnal minden bevethető egységet a helyszínre vezényeltünk, a kereséshez segítséget kértünk a Hegyi Mentőszolgálattól és az Árvai Mentőszolgálattól, a környékbeli települések önkéntes tűzoltóitól és más önkéntes szervezetektől – részletezte a szóvivő.

Erdőtka környékét az éjszaka a Hegyimentő Szolgálat hőérzékelő kamerával felszerelt drónnal kutatta át. Egyelőre eredménytelen volt a keresés – írták a hegyimentők a Facebookon. A repülőgépet egy hivatásos magyar pilóta irányította. A gép Nagytapolcsányból indult, és Bielsko-Białába tartott Lengyelországba. Nagyjából este fél hétkor hallották a repülőgép hangját Zázriva környékén.

Borítókép: A rendőrök is részt vesznek a keresésben (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.