Földrengés volt Krétán, helyi idő szerint este tíz körül

A lakosok az utcára rohantak, annyira megijedtek.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 18. 22:21
Aerial,Drone,View,Of,Iconic,Volcanic,White,Chalk,Sandy,Organised
2109412010 Fotó: Aerial-motion
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közepes, 5,1-es erősségű földrengés rázta meg csütörtök este Kréta szigetét. Az athéni földtani intézet közlése szerint a földmozgás helyi idő szerint valamivel este tíz óra előtt történt a déli Timbaki település térségében. 

A földrengés fészke kilenc kilométeres mélységben volt.

A helyi sajtó szerint számos helyi lakos az utcákra rohant az épületekből. Az ERT közszolgálati rádió előzetes értesülések alapján azonban egyelőre nem tud sérültekről. A földrengést a sziget turisták körében népszerű északi részén is érezni lehetett.

Kréta szigete északra található az afrikai és az eurázsiai tektonikus lemezek találkozásánál található mély óceáni ároktól. A tektonikai lemezek mozgása miatt gyakoriak a földrengések a térségben.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.