Hivatalosan is magyar nemzetiségű miniszterelnöke lett Szlovákiának

Zuzana Caputová köztársasági elnök beiktatta Ódor Lajost és kormányát.

Magyar Nemzet
Forrás: Ma72023. 05. 15. 11:56
ÓDOR Lajos; CAPUTOVÁ, Zuzana
Pozsony, 2023. május 15. Ódor Lajos, az új, szakértõi szlovák kormány magyar nemzetiségû miniszterelnöke és Zuzana Caputová szlovák elnök a kormány kivezési ünnepségén a pozsonyi államfõi hivatalban, a Grassalkovich-palotában 2023. május 15-én. Ódor Lajos eddig a szlovák jegybank alelnökeként szolgált. MTI/AP/TASR/Jaroslav Novák Fotó: Jaroslav Novák
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zuzana Caputová szlovák köztársasági elnök hétfőn hivatalosan is megbízta Ódor Lajost az új szlovák kormány megalakításával − számolt be a Ma7 szlovákiai magyar hírportál. A magyar nemzetiségű kormányfő mellett további két magyar minisztere is lesz az új hivatalnokkabinetnek. 

Egy tarka és színes, az ország értékeit jelképező kabinet állt ma össze

− jegyezte meg az államfő, aki az új kormány tagjaihoz szólva elmondta, a lehető legjobb és leginkább pragmatikus intézkedéseket várja el tőlük.

HEGER, Eduard; ÓDOR Lajos
Ódor Lajos miniszterelnök és kormánya. Fotó: Jaroslav Novák

Caputová beszédét követően Ódor Lajos öt alappillérben foglalta össze kormánya politikáját: ezek a béke, a szakértelem, az összefogás, a szolgálat, valamint a stabil jövő megalapozása. 

Csodákat nem kínálunk, de mindent megteszünk az országért

− húzta alá az új kormányfő. Ódor Lajos megköszönte a belé vetett bizalmat és biztosította az ország lakosságát és közvéleményét: mindent megtesznek majd azért, hogy az országot a rendelkezésre álló rövid idő alatt is előre vigyék.

Ódor Lajos Eduard Heger leköszönő miniszterelnökkel is találkozik ma, várhatóan kora délután tartanak sajtótájékoztatót. 

Borítókép: Ódor Lajos, az új, szakértői szlovák kormány magyar nemzetiségű miniszterelnöke és Zuzana Caputová szlovák elnök a kormány kinevezési ünnepségén a pozsonyi államfői hivatalban, a Grassalkovich-palotában 2023. május 15-én. Ódor Lajos eddig a szlovák jegybank alelnökeként szolgált (Fotó: MTI/AP/TASR/Jaroslav Novák)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.