időjárás 22°C Csanád , Emil 2023. május 28.
logo

Iskolás gyerekek okozták a Sydney-ben pusztító tüzet + videók

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.05.26. 09:30 2023.05.26. 11:10
Iskolás gyerekek okozták a Sydney-ben pusztító tüzet + videók

Két 13 éves iskolás gyerek feladta magát a rendőrségen az ausztráliai Sydney belvárosában csütörtökön keletkezett tűz miatt, amely két házban pusztított – közölte Új-Dél-Wales állam rendőrsége.

A pénteki rendőrségi sajtótájékoztatón elhangzott, hogy szemtanúk egy csoport fiatalt láttak elrohanni a helyszínről a tűz keletkezésekor.

A két diák, aki csütörtökön este adta fel magát két különböző rendőrőrsön, együttműködik a nyomozásban 

– közölte a rendőrség szóvivője, hozzátéve, hogy további három-négy fiatalról van tudomásuk, akik szintén a helyszínen voltak a tűz keletkezésekor.

A tűzoltóság tájékoztatása szerint a lángok csütörtökön 16 órakor csaptak fel egy hétemeletes épületben. A több mint százéves, egykor gyárként funkcionáló, védett épületben egy ideje már csak hajléktalanok húzták meg magukat, őket a 9News ausztrál hírtelevízió szerint sikerült kimenekíteni. A tűz, amelyet végül sikerült megfékezni, egy másik épületre is átterjedt. Mindkét házban komoly károk keletkeztek, egyes részeik beomlottak.

Borítókép: Lángok és füst száll a magasba egy hétemeletes épületből, amelyben tűz ütött ki Sydney üzleti negyedében 2023. május 25-én (Fotó: MTI/EPA-AAP/Dean Lewins)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.