Eleonóra 2024. február 21.
logo

Katarba utazott Orbán Viktor, hivatalos látogatáson vesz részt

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.05.21. 10:00 2023.05.21. 17:41
Katarba utazott Orbán Viktor, hivatalos látogatáson vesz részt

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap reggel Dohába utazott, ahol Katar miniszterelnökének meghívására hivatalos látogatáson vesz részt, valamint Katar emírjének meghívására felszólal a katari gazdasági fórumon – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. A miniszterelnöki delegáció tagja Varga Mihály pénzügyminiszter és Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter is.

A sajtófőnök közlése szerint a katari tárgyalások napirendjén a kétoldalú energetikai, gazdasági és pénzügyi együttműködés fokozása, újabb beruházási lehetőségek feltérképezése valamint a világpolitika aktualitásai szerepelnek.

A magyar delegáció célja Magyarország energiabiztonságának fokozása, az ukrajnai háború kapcsán pedig a békés, diplomáciai rendezés támogatása, a káros szankciós és háborús politika erőltetése helyett – tette hozzá Havasi Bertalan.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnököt (k) fogadja Mohamed bin Hamad bin Kászim asz-Száni sejk, katari kereskedelmi és ipari miniszter (j) a dohai repülőtéren 2023. május 21-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.