Kifosztotta az avoni pékséget a pákosztos medve

Hatvan muffint dézsmált meg egy feketemedve az amerikai Connenticut államban.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 27. 13:07
null
Black bear nourishing insects under the bark of a tree [AT]. Biosphoto / Philippe Henry (Photo by Philippe Henry / Biosphoto / Biosphoto via AFP) Fotó: Biosphoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Avonban található Taste by Spellbound pékség dolgozói kiszállításra kész tortákat és süteményeket pakoltak, amikor a feketemedve megjelent a pékség garázsában. A pékség tulajdonosa Instagram-bejegyzésében arról számolt be, hogy meghallotta az egyik alkalmazott kiáltását. A garázsban tartózkodó Maureen Williams a WTNH helyi televíziós csatornának elmondta: megpróbálta kiabálással elijeszteni az állatot, de többször is visszafordult a garázs felé. Miután közelebb merészkedett Willamshez, a nő kihátrált a garázsból, és elfutott.

A televízió által bemutatott biztonsági felvételeken látható, amint a medve, miután többször is sikertelenül próbálták elkergetni, 

kihúz a parkolóba egy muffinokkal teli dobozt, és felfal hatvanat a süteményből.

Mire a rendőrség kiért a helyszínre, az édesszájú medve már odébbállt. A dolgozóknak végül autódudával sikerült elijeszteniük az állatot. Az incidensben szerencsére senki nem sérült meg.

Az Egyesült Államok keleti részén fekvő Connecticut államban 1000-1200 feketemedve él. A múlt évben összesen 158 alkalommal találkoztak medvével az államban, ebből hatvanhét alkalommal lakóházakba tévedtek be az állatok. Tavaly összesen két alkalommal támadt medve emberre Connecticutban, de ebben az évben is megsérült egy nő, aki kutyasétáltatás közben találkozott össze egy példánnyal.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: AFP/Biosphoto/Philippe Henry)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.