Kovács Zoltán: A magyar kormány nem enged az Európai Parlament nyomásának

Magyarország békét és azonnali tűzszünetet szorgalmaz, mert csak azzal lehet megmenteni az emberi életeket.

Magyar Nemzet
2023. 05. 25. 13:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar kormány nem enged az Európai Parlament nyomásának, továbbra is kitart békepárti álláspontja mellett – közölte Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár csütörtökön. Az államtitkár a Facebook- és a Twitter-oldalán, valamint az Abouthungary.hu-n közzétett állásfoglalásában kiemelte: az Európai Parlament újra Magyarországot támadja, ezúttal meg akarják akadályozni, hogy 2024 második fél évében Magyarország legyen az unió soros elnöke.

Indokként a szokásos, már unalomig ismételt vádaskodással jönnek, miszerint Magyarország megsérti az EU alapvető értékeit, és ezért nem alkalmas az elnöki pozíció betöltésére 

– tette hozzá.

Tisztában vagyunk a valódi okkal: nem tetszik nekik, hogy Magyarország békepárti, és bele akarnak kényszeríteni minket a háborúba

 – fogalmazott Kovács Zoltán, aki azt is közölte, hogy a magyar kormány azonban nem enged a nyomásnak, kitart az álláspontja mellett. „Ez a háború első pillanatától fogva világos: Magyarország békét és azonnali tűzszünetet szorgalmaz, mert csak azzal lehet megmenteni az emberi életeket” – írta. Kiemelte, hogy Magyarország az Európai Unió teljes jogú tagja. Már korábban is ellátta az Európai Tanács soros elnökségét, és így lesz ez 2024-ben is. Szavai szerint jól haladnak az uniós elnökség előkészítésével, és olyan fontos, a bevándorláspártiak számára nem kívánatos témákat kívánnak napirendre venni, mint az európai demográfiai kihívások, a migráció helyett a családpolitika.

Borítókép: Kovács Zoltán (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.