További két magyarral bővülhet a szlovák kormány

Így már három magyar származású tagja is lehet a kormánynak.

Magyar Nemzet
2023. 05. 09. 13:30
A magyar származású Ódor Lajos, a szlovák jegybank alelnöke. (Fotó: Körkép.sk / Twitter)
A magyar származású Ódor Lajos, a szlovák jegybank alelnöke. (Fotó: Körkép.sk / Twitter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Denník Postoj szlovák médium információi szerint szerint Michal Horváth lesz a pénzügyminiszter, aki 2020 óta a Nemzeti Bank vezető közgazdásza. Tagja volt a Költségvetési Felelősségi Tanácsnak, és tanácsadóként dolgozott Ján Pociatek és Ivan Miklos pénzügyminisztereknek is.

Lívia Vasáková, aki eddig a helyreállítási tervet irányította, várhatóan Veronika Remisová helyére kerül a beruházási, regionális fejlesztési és informatizációs miniszteri posztra.

Jane Dubovcovát új igazságügyi miniszterként emlegetik. A Postoj szerint a gazdasági minisztérium élére a korábbi államtitkár, Peter Svec fog kerülni. Egy másik államtitkárt, Michal Palkovic patológust pedig egészségügyi miniszterré nevezhetnek ki. A belügyminiszteri posztot Ivan Simko kaphatja meg a sajtóinformációk szerint.

Borítókép: A magyar származású Ódor Lajos, a szlovák jegybank alelnöke és Szlovákia következő miniszterelnöke (Forrás: Körkép.sk/Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.