Újabb kihívója akadt Trumpnak

Első kampányrendezvényén jelentette be hivatalosan indulását a republikánus elnökjelöltségért Tim Scott amerikai szenátor hétfőn.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 23. 6:48
Tim Scott (Fotó:Facebook)
Tim Scott (Fotó:Facebook)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A politikus, aki az amerikai törvényhozás felsőházának jelenleg egyetlen afroamerikai tagja, a dél-karolinai North Charleston városában összegyűlt több ezres közönség előtt konzervativizmusban gyökerező, optimista és pozitív üzeneteket megfogalmazó kampányt ígért. Indulását ugyanakkor úgy indokolta, hogy „Joe Biden amerikai elnök és a radikális baloldal támadása alatt áll annak a létrának minden foka, ami neki segített a feljebb lépésben”. A progresszív baloldal politikai üzeneteire utalva választást kínált áldozatiság és győzelem, valamint panaszkodás és nagyság között.

Tim Scott az amerikai republikánus elnökjelöltverseny egyre szélesebb mezőnyéhez csatlakozott.

Eddig hivatalosan Donald Trump volt elnök, Nikki Haley, az Egyesült Államok korábbi ENSZ-nagykövete, Dél-Karolina állam volt kormányzója jelentette be indulását. Rajtuk kívül szintén versenybe szállt az elnökjelöltségért Asa Hutchinson, Arkansas állam volt kormányzója, Larry Elder, kaliforniai médiaszemélyiség és Vivek Ramaswamy indiai származású vállalkozó.

A várakozások szerint ezen a héten Ron DeSantis, Florida kormányzója szintén hivatalos bejelentést tesz indulási szándékáról. A tavaly novemberben elsöprő többséggel újraválasztott republikánus kormányzó már hetek óta járja az országot, több államban vett részt kampányrendezvényen, ugyanakkor hivatalosan még nem beszélt indulásáról.

A közvélemény-kutatások szerint jelenleg Donald Trump a legnépszerűbb a republikánus választók között, őt követi jelentősebb lemaradással Ron DeSantis, miközben a többi jelölt támogatottsága néhány százaléknyi.

Borítókép: Tim Scott (Forrás: Facebook/Tim Scott)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.